E, ovako treba... > Oprema

Roll bar

<< < (3/7) > >>

zoki novus:

--- Citat: Bakara  15, 07, 2015, 07:46:11 pre podne ---Kapetane, koja mu je sve svrha? Ne znam nista o tome pa da pitam

--- Kraj citata ---

Da vezu Nikolu ako isplove da ne ispadne,,,

--- Citat: Kapetan  15, 07, 2015, 08:42:49 pre podne ---Nosice solarne panele i malo elektronike...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

--- Kraj citata ---

Sto blize  suncu to bolje  456

HOGAR:
Bre,to je za veš,samo ne sme da prizna  lol lol lol

ANASTASIA II:
Vidi,ja se ne hvalim,samo hocu da ti kazem da se covek razume u to. A cinjenica da na sat vremena rada pravi 200 litara pitke vode i da ja vise nigde ali nigde ne moram da pristanem da bih nasuo vodu a takodje ne moram da pazi  da li trosim preko mere ili ne govori o tome da je dobro sve spojeno i radi.po ceo dan se tusiramo slatkom vodom,peremo brod kako palubu tako i bokove.
A to sta je twbe koliko kostalo je diskutabilna stvar,toliko si para sprcao u tu suru diju i jos je nisi zavrsio,prema tome cuti,zavrsavaj to i uvodu,
Ovo sto si ti napravio i krstio Roll Bar nema veza sa zivotom,ali ajde,drzace ti panele do prvog jaceg vetra.

broker975fx:
Daj neki podatak o masini,koliko struje trosi,jel bucna,koji je okviran princip rada,kakav je kvalitet vode,sta se radi sa solima,kapiram neki taloznik?

ANASTASIA II:
Ajde malo uprosceno da ppjasnim sistem rada. Morska voda prvo prolazi kroz grubi filter,zatim kroz 20 mikronski onda kroz 5 mikronski i ulazi u pumpu koju vrti motor preko remenice.
Ta ista pumpa inace marke CAT pumpa tu morsku vodu kroz dve patrone u kojima se zavrtanjem ventila koji je nakon patrona stvara prilikom procesa pravljenja slatke vode  stvara pritisak od 60 atmosfera.
Tom prilikom pritisak gura morsku vodu kroz patrone ali sobzirom da kristali soli NE mogu da prodju ostaju van patrone a u patronu dospeva samo voda ociscena od soli,bakterija i virusa.
Voda koja setom
Rilikom dobijejeapsolutno za pice.
Visam vode koji se ne isfitrira napusta sistem kroz odvod na boku broda.
Sistem je veomazahvalan jersam ga uzeo saautomatskim ventilom tako da uopste nije bitno da li pumpu vrtim sa 600 ili sa 1600 okretaja,stvara konstantan pritisak i daje istu litrazu.
Ima i jeftinijih sistema ali su daleko manjeg kapaciteta i traze struju dok moj sistem ne trosi ni jedan jedini amper,sta vise dok motor radi vrtim i alternator od 200 ampera tako da mogu i masinu za ves da upotrebljavam a agregat mi nije potreban.
Sve u svemu veoma isplativa investicija dugorocno gledano sobzirom da srce sistema to jest pumpa ima dozivotnu garanciju

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju