Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Đerdap - par pitanja
zankiki:
Planiram se spustiti za oko 2 nedelje sa porodicom do Srebrnog jezera, pa malo ući i u klisuru, recimo do Porečke reke. Pošto imamo samo 15 dana na raspolaganju, a iz Novog Sada do tamo i nazad ima skoro 600km, biće malo više vožnje nego što volim, ali šta da radimo. Imam par pitanja, svaki savet je dobrodošao.
1. Čujem da je vodostaj skorz spušten u donjem delu, čak se i ovde uzvodno oseti da Dunav više vuče nego inače, pogotovo je to čudno pri ovim niskim vodostajima. Tipa Rumuni otvorili branu i slično. Kakvi su onda uslovi za plovidbu kroz klisuru?
2. Kakve su opcije za sidrenje i noćenje između Porečke reke i Golubca? Eventualno Lepenski vir? Ako je Dunav dole jak, za ovu rutu (Porečka reka - u kojoj se predpostavljam može spavati, pa do Golubca) mi treba skoro ceo dan vožnje, a više bih voleo da to uradim u 2 dana). Naravno, ne zanima me veranje po stenama, zabijanje klinova i slično, nego neko normalno spavanje na vezu ili eventualno sidru.
Biće tu još pitanja, probaću da se maksimalno informišem pre polaska.
Kapetan:
Novi Sad - Kladovo ti je 3 mozda 4 dana voznje...
a u povratku idi natenane ... vodostaj i stanje na brani gledaj kada krenes , posto se menja na dnevnom nivou , nista ti ne vrede informacije stare 2-3 dana... kad zatvore branu ili je otvore efekat se u Golubci vidi posle par sati ...
za dole na brini ... uspon polako ... jedino gde zna da zeza je kada izlazis iz klisure kod Golubca... ja sam tu zadnjiih 500 metara isao sat vremena ... ali uvek postoji sansa da se okacis na neki brod i da te profuraju tuda...
Sto se Golubca tice, cisto informativno, dole mi je sada sin na regati, i kaze da Dunav vuce i da idu uz obalu kada idu uzvodno...
proveravaj vodostaje i to je to .. ima mesta za pristan svugde ...
Doci do Porecke reke a ne ici do Hajducke vodenice, Trajanove table, Decabulus Rex-a i Tekije je malo bezveze ( sve ti je to na potezu od 20-30 km)... ko da si dosao u Novi Sad a nisi do Stranda svratio.. Obavezno prodji Djedrap do Tekije ili ako mozes do Kladova (2 dana Tekija-Kladovo-Tekija zbog cekanja na prevodnici)... posle Kladova je sve ravno ...
zankiki:
Kao što rekoh, vreme je problem, ne bih da pretvorim odmor u vožnju po ceo dan. Da imamo 3 nedelje, ne bi bilo problema. Ali si u pravu, verovatno ćemo jedan dan napraviti izlet od Porečke reke dok Tekija i nazada, pa sledeće jutro lagano uzvodno prema Srebrnom jezeru. Planiramo tamo ostati 2-3 dana...
Kada kažeš da ima mesta za pristan svugde na šta tačno misliš? Na to područje za koje sam pitao, između Porečke i Golubca u samoj klisuri? Ima li na Lepenskom viru marinu ili neko pristanište da se provede noć?
I gde i kako proveravaš vodostaj na Đedapu i na brani?
Alexa:
U Golupcu imas marinu, mislim da je besplatno, od Golupca prema Gradistu imas kafanu "Alaske zore" u mestu Pozezeno, nije obelezena sa Dunava ali se nalazi na vodi tako da mislim da ces je uociti. Vlasnici su ribari tako da je uvek sveze i obilno. Posle toga sledeca marina je "Silver lalke" odn. Srebrno jezero. Cenovnik imas u jednom od mojih postova u temi "Marine na Dunavu" ili tako nesto. Na jezeru preporucujem kafane "Kod Brke" i "Kafana Dincic". Nadam se da ce ti biti korisno 114 .
Kapetan:
--- Citat: Alexa 26, 06, 2015, 14:39:24 posle podne ---U Golupcu imas marinu, mislim da je besplatno,
--- Kraj citata ---
jeste besplatna !
ujedno pumpa ti je 20 metara od marine i imaju dugacko crevo :D a odmah tu ti je i par dobro snabdevenih radnji za sve i svasta...
pre par dana je marina ostala na suvom , ali mislim da se vraca vodostaj cucu se sa sinom kasnije danas pa cu pitati...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju