Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Dobar vetar plava ptico

<< < (6/9) > >>

Zoran T:
Dobrodosla k5.FIna jedrilica,dooooobro razmislite o tom smanjenju gaza tj kobilice mozda bolje i lakse promeniti vez.Sosna jedra su super zbog mostova i moze s njima da se lepo i  opusteno jedri,ali smanjivanje kobilice to moze da ozbiljno poremeti.

Zoran T:
Ako moze i jos po neka slika dok se radi.

neptun:
da da pise tesko more. ali ova nije bas. vanbrodski motor, tanko kormilo, deluje i da je dosta ravno dno.
sigurno da dobro jedri u normalnim uslovima. jedrilica za tesko more i nije bas zanimljiva kad more nije tesko. a to za kakvo je more ne odredjuje velicina broda. vazna je i velicina naravno ali ima bitnijih stvari.
trenutno svi pljuju po teskim jedrilicama, koje su pravljene za debelo more. trenutni stav je da tezak brod ima za posledicu da su sile na njemu ogromne i da se on bori protiv vetra i mora umesto da im se kao lagana brza jedrilica prilagodi. to podrazumeva ravno dno broda i glisiranje.

MoravskiLubenicar:
Pa milo mi je zbog diskusije koja se razvila. Veličina nije važna za teško more jer poznato vam je za regatu od  Konkarnoa Francuska do Brazila za jedrilice  do 6,5m. A znate i za Rusa koji je u 2,70m tri puta oplovio svet a drži je kući na terasi Ovoj je skinut  kil zbog Dunava, kormilo nije tanko   drh...I meni čini izuzetno zadovoljstvo, preživela je i kompletnu rečnu mornaricu kod Batajničke ade  posle vežbe 2014.(ko to nije preživeo na Dunavu taj ne zna šta je PAKAO). Ja pre svega cenim bezbednu vožnju , ne volim rizik, i uživanje mi je prioritet u životu. Zato mi odgovara. Cenim hrabrost i rizik...ali nisam iz te priče...Takvim ljudima  k5.Evo još nekih fotki koje sam našla...

Misha D:
Belegiske ade su pravo mesto za tebe i tvoje ljubimce, pogotovu za njihovo jurcanje po pesku..
Nego, kako izlazis na kraj sa njima kada bas moraju na obalu, a vreme i prilike to ne dozvoljavaju?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju