Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Dobar vetar plava ptico
zankiki:
Bolje da ide lošije i plovi, nego da ne može da isplovi iz onog vašeg smrdljivog dunavca sajkaca sajkaca sajkaca
MoravskiLubenicar:
Sošna jedra odlično jedre u vetar ...samo treba znati s njima...I Vikinzi nisu imali veliki kil gazili su samo metar ali su plovili i to super....Sošna nisu za trku ...ali super jedre...Pa jedrićemo kada dodjem ...biće dana Kapetane...Samo da bude vetra, na Dunavu ima slabo dobrog vetra ili su uzani plovni putevi ili je džungla od glisera...
neptun:
Ja sam hteo brod sa sosnim jedrima. Najvise zbog niskog jarbola. Ali sam na kraju odustao, a nisam imao priliku ni da probam.
Vikinzi nisu imali pojma o jedrenju koje je sad aktuelno. Mislim da su tek u 17veku brodovi poceli da jedre tako da mogu dostici svaki cilj, tj da jedre u vetar.
MoravskiLubenicar:
Pa u vetar jedriš samo kad moraš. Pogledajte sajtove u Britaniji i videćete gomilu ljudi koji koriste sošnjake a u Škotskoj vetrovi nisu šala. Ja jedrim iz zadovoljstva ne trkam se i zato su mi dobra. Za trku imate bermudska a i mnogo veći jarbol vam treba a tu su problemi Stari Savski most Pančevački most....
neptun:
Slazem se da su sosna jedra odlicna stvar. Kod nas ih nema na jadranu i egeju, a to ne znaci da nisu dobra. Kad sam planirao takav brod dosta sam to istrazivao. Za isti brod sam imao i uporedni test sosnih i bermudskih, razlika je bila skoro nikakva, malo samo kod ugla u vetar, a to je nebitno za rekreaciju.
A ja nekako bas cesto dodjem u situaciju da plovim u vetar. kad plovis blizu ili relativno blizu obale vetar najcesce duva paralelno sa obalom, pa u jednom smeru ti obicno ne gine jedrenje u vetar. A ako vetar nema mnogo refula bude bas prijatno i nema vrucine.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju