E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Problem sa pontoncem...
Savska meduza:
Pozdrav,
Evo ovako , prijatelj i ja napravimo pontonac na buradima da imamo gdje vezati plovila, premijera bila vise nego neuspjesna ... Ja zavrsio u vodi , a pontonac se okrenuo naopacke. Jako je nestabilan , nema sanse da stoji kako treba. Napravljen je od 6 buradi, dug oko 6 metara , a sirok koliko i bure. Ako neko imaiskustva sa ovim cijenio bih da pomogne i da savjet kako da bude stabilan na vodi. Hvala unaprijed
Vuk:
Jbg sirina :) napravite ga bar duplo sireg i nece biti problema.
Misha D:
stabilizator sa strane je jedno od jeftinijih resenja, ili na kraju pontona dodati produzetak od 2m u obliku slova T.
Zoran T:
Kakvu burad korists i na koliko ste medjusobno razmaknuli.Probajte da ih na 2/3 pomerite tako da gledano odozgo izgledaju kao rajfeslus a stazu za hodanje malo suzite tako da se oslanja na 1/3 bureta.Prakticno burici strce sa strane 2/3,svoje sirine.Ljuljat ce se dok hodate al se nece prevrtati ...Kad dojem kuci stavit cu to malo na papir pa ce biti jasnije
maverick:
Taj dio moze tako ako imas neki prednji puno širi...inace ja kad ih radim budu 4x2 metra s osam burica...imas malo slika tu....
http://pecaros-os.com/index.php?topic=2508.0
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju