E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Misljenje prijatelja u vezi pogona za brod

<< < (2/5) > >>

leteci_holandjanin:
Da,da, svakako, taj motor ne pripada tu gde jeste...on je bio samo za prvu silu tu,kupio sam brod na Savi u Boljevcima,pa sam ga spustao do Kladova...

Ljuba:

--- Citat: leteci_holandjanin  09, 05, 2015, 21:00:25 posle podne ---Pa to je ta dilema Ljubo...Zadovoljan si svojim motorom? Ujedno,hvala tebi i Goranu na misljenju...

--- Kraj citata ---
Da, sasvim sam zadovoljan. Taj motor, samim tim što je ht ima sirovu snagu. Nije predviđen za veće brzine (recimo na punom gasu skoro ništa se ne postiže što se tiče brzine) ali zato gura za sve pare i sa pola gasa. Ima vrlo jak alternator  tako da puni i akumulatore kako treba. Po meni, ta 9.9 je odlična opcija ali bih ti ipak preporučio da ga prvo probaš na tvojoj lađi, proveri brzinu uzvodno sa 2/3 gasa kao i manevarske sposobnosti. Ako tako bude gurao 5 ja se ne bih puno razmišljao.
Potrošnja će biti extra, pa kad moj troši 4,5l u proseku onda taj mora ići daleko manje.

Zoran T:
Mislim da ti je 9.9ks sa svojih 210ccm3  malo na tri tone pa makar i high trust,zavisi kakvo je korito.Mozda bi jedrilicu  te tezine teralo kako zelis ali grublje korito puno puno teze.Gledaj nesto sa sto vise ccm3(kubika ili radne  zapremine motora) trebaju ti vise nego ks.

leteci_holandjanin:
Ljudi, sta da kazem sem hvala...imacu u vidu vase savete

maverick:
9.9 ht gura 5 tona bez problema

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju