E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Misljenje prijatelja u vezi pogona za brod
Kapetan:
--- Citat: budens72 10, 05, 2015, 07:59:03 pre podne ---
--- Citat: maverick 09, 05, 2015, 23:20:39 posle podne ---9.9 ht gura 5 tona bez problema
--- Kraj citata ---
114
--- Kraj citata ---
sve zavisi kakve plovne karakteristike imaju tih 5 tona...
leteci_holandjanin:
Blago v-korito,jako je plovan, kaze mi bivsi gazda da je ponekada i Tomos-4 motor bio pogon na brodu.Ova yamaha od 30ks koja je trenutno na njemu gura 13 nizvodno i oko 6-7 uzvodno,sa nekom gliserskom elisom,ali potrosnja je problem,oko 6 litara,tura Djerdap-Bg-Djerdap bi kostala nekih 350-400l goriva..bas rasipanje
maverick:
U mojoj blizini se gradi most, pa tamo kolega ima yamahu 9.9 ...prebacuju je po potrebi od barzi do barzi i kojekavih plovila sto imaju tamo...svi su debelo preko 4-5 tona...bas pricam s njima koliko taj motor ima radnih sati a radi bez greske. Osim toliko snage u tako malom motoricu svi redom pominju stedljivost thumbup
Drivee:
--- Citat: leteci_holandjanin 10, 05, 2015, 12:58:40 posle podne ---Blago v-korito,jako je plovan, kaze mi bivsi gazda da je ponekada i Tomos-4 motor bio pogon na brodu.Ova yamaha od 30ks koja je trenutno na njemu gura 13 nizvodno i oko 6-7 uzvodno,sa nekom gliserskom elisom,ali potrosnja je problem,oko 6 litara,tura Djerdap-Bg-Djerdap bi kostala nekih 350-400l goriva..bas rasipanje
--- Kraj citata ---
Sa tomosom bi potrosio 500 litara benzina i stigao bi za novu godinu.
packe:
Yamaha 9.9HT potrosnja mala od 2 do 3 lit snaga velika manevar odlican pouzdan motor
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju