Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Vanbrodski motor zapekao, ne moze se okrece levo desno

(1/4) > >>

neptun:
Yamaha8 2t potpuno je zaglavljena. Probao sam sa wd-om, mazalicom. Ne mrda. Inace je motor odlican

neptun:
Dal da probam sa grejanjem. Nisam jos odvojio motor od nosaca.voleo bih da to ne radim. Ima li neko predlog

njegos68:

--- Citat: neptun  20, 04, 2015, 23:50:48 posle podne ---Dal da probam sa grejanjem. Nisam jos odvojio motor od nosaca.voleo bih da to ne radim. Ima li neko predlog

--- Kraj citata ---
Nemoj da greješ,da nešto ne oštetiš...prije dvadesetak godina imao sam taj slučaj ,sa jednim njemačkim oltajmerom, koji je bio zapekao..  Okrenuo sam ga sa svećicama na gore,iste skinuo i nalio naftu u oba cilindra do vrha...ostavio tako da odstoji 24 sata...i sjutradan sa malim trzajima na zamajcu pokrenuo zamajac.. posle sam isprao cilindr benzinom,napravio mješavinu sa dosta ulja i motor upali... probaj i ti možda i tebi uspije...

bratsaja:
Da lupim glupost ali mozda pomogne.Proveri da nije zaglavio kod elise,mozda je motor ok.Ako sipas nesto u cilindar,sipaj i sa druge strane da pokvasis i radilicu.Umesto wd koristi neko prodiruce ulje motip,wurth....bolje je od wd jer ujedno i podmazuje.

Qsha:
Bas kao sto ti je njegos68 rekao natopi ga ili naftom ili wd40,ostavi da lepo nagrize sve necistoce koje su ti zapekle u cílindrima i posle toga uzmi i skini komletnu poteznicu da je ne bi pokidao i ostetio, i gedorom okreni pokusaj da pomeris malo po malo zamajac u desnu stranu (centralni sraf na zamajcu tj.radilici) ja sam tako vratio u zivot motor od 40hp koji je stajao 25 godina i bio podavljen izmedju ostalog!!!!verujem da ces uspeti,osim ako nije pukla neka karika pa se ona zarila u cilindar,u tom slucaju ova varijanta ne pomaze!!!srecno!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju