E, ovako treba... > Honda
koje je godiste ova honda 15 hp
tamiski pirat:
6-7litara???????? malo si se zbunio ovo je cetvorotaktni motor , moja nije prelazila 4 litre
mića p.:
Možda sam malo preterao, ali verujte mi, znam dosta ljudi koji guraju svoje čamce sa upravo ovakvom hondom, a dosta puta sam i ja sa njima išao na vodu i koliko se sećam nije im baš simbolično trošila. Ipak je to 15 ks. Takva dvotaktna yamaha zaista troši 6-7 litara, ali iako je ovo četvorotaktna mašina, ni ona ne troši sigurno ispod 4,5-5 litara na čas. Naravno, mnogo zavisi od samog korita, onda da li čama ima kabinu ili ne, da li je čelična, alu ili plastična konstrukcija korita, koji je gaz itd.
Moj dobar prijatelj ima takvu hondu na svom kabinašu od oko 7 m i troši mu oko petice.
Naravno, manji i lakši čamac, manja potrošnja.
Što je najbitnije, apsolutno je nebitno za litar gore ili dole, najvažnije je da motor dobro gura i da je apsolutno pouzdan na vodi. j1
yoone:
hvala svima na odgovorima 114 ,gurao je taj dan na probi 5m camac sa 1m u tabanu i nas dvoica u njemu svega 400 kg ma mora da je nesto sa karburatorom posto je on za nepunih pola sata svukao 4 l a potom jos 4 , 4.5 l na pola gasa dok smo stigli nazad 25648 , sto se tice motora vidi se po njemu da je ocuvan maksimalno svaki sraf nA SVOM MESTU sto se kaze sajkaca , nek trosi on 5 l bicu ja zadovoljan nego sto me je prodavac ubedio da nesme da prodje tri , pa sam ga ja zvao da vidim da li zna sto, lik mi je rekao da nije taknuto maknuto u fazonu nismo odradili kupoprdaju vec da ce mi pomoci oko svega bez din ulaganja k5 tako da videcemo
broker975fx:
Vidi ja imam Y9.9 sličnog godišta (moja 88)neka okvirna potrošnja je oko 3l, ova 15 mora da bude nešto više - to ti je okvirno čisto za poređenje
yoone:
Ma ok je meni I 5 l da trosi ovako mi ispada da trosi nesto oko 10l na sat flasica mnogo pije za mali camac
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju