E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Senzor temperature vode

<< < (2/5) > >>

zankiki:
Ide temperatura glave znatno više od toga, u taj podatak sam apsolutno siguran jer sam čitao ranije o tome, jedino su možda u pitanju temperature unutar glave, pa me to zbunilo...

No, to nije poenta ove priče...

mesechar:
imao si na kupujem prodajem set merač temperature u kompletu sa sondom oko 20 evrića .tu ide sonda koja se potapa u vodeni prostor na mesto.starog termostata i mirna bačka..

zankiki:
Pa i nabavio sam merač sa sondom, samo nisam bio siguran da li sme sonda da se stavi na to mesto. Problem rešen, sve radi...

zica:

--- Citat: stvlada  25, 03, 2015, 09:25:17 pre podne ---     Malo kasnim,al aj mozda nekom drugom zatreba.Kod mene je prethodni motor bio OMC Cobra i posto njegov senzor nikako nije odgovarao trenutnom mercedesovom motoru,porucio sam uredjaj od firme anel koji ima 4 vrednosti i to su: merac broja obrtaja,radnu temperaturu motora,punjenje alternatora i spoljnu temperaturu vazduha.
     Senzor sam usrafio na neki brezon koji viri iz glave motora,znaci samo je prislonjen na glavu motora i dobro prisrafljen navrtkom.Glava je aluminijumska i spoljnja tempoeratura glave je kod mene max 85C jer termostat otvara na 85C.Temperatura glave ne moze nikako da bude veca od 120-130 C cak i kad se motor pregreje.Da glava ima temperaturu 200-300C zapalio bi ti se ceo motorni prostor.
     Ako ne postoji mogucnost postavljanja originalnog senzora koji je u vidu sonde usrafljen u glavu motora,ok je i ovaj anelov digitalni koji meni vec 2 godine radi bez problema.

--- Kraj citata ---
Sada ima ANEL sa pet opcija dve temperature broj obrtaja sati rada napon akmulatora i to radi super.

Darkobp:
Temperatura izduvne grane-Da  Ali temperatura glave motora nemoze nikako biti 300-400c
Sta bih se desilo sa dihnugom na glavi motora i plasticnim cepkom da dekli dgde sipas ulje da su te temperature  jh

Malo si ti pobrkao neke loncice

Taj "tvrdi" aluminijum od koga je glava se lije na 650c

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju