Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Kupovina plovila i prenos vlasništva
Bakara:
Kratak update vezan za moj slucaj, danas u opstini overeni kupoprodajni ugovori. Tamo su nam dali ugovor za kupovinu motornog vozila i precrtali, napisali camca. U tom ugovoru smo napisali osnovne dimenzije camca i materijal od koga je pravljen, godinu proizvodnje i podatke o motoru. Overeno, cena 2000 din.
Sad pretpostavljam da moram da platim porez, sto ste vec lepo objasnili, samo ne znam da li ima ikakve veze to sto su i camac i motor odjavljeni iz plovidbene dozvole, ciju kopiju i imam. Opet, pretpostavljam da nema veze... Sutra cu pokusati da odem do poreske, da im pokazem onaj jadni ugovor i sve papire od camca i motora sto imam, pa da vidimo hi
Ljuba:
Njih interesuje samo ugovor i procena iz AMSS, za ostalo baš ih briga.
Bakara:
Tako je Ljubo, sve sto si gore napisao je tako i u praksi. Danas sam isao do poreske na teritoriji opstine kojoj pripada prodavac. Trazili su mi procenu iz AMSS-a, a posto nisam imao dovoljno vremena, samo sam odradio procenu u AMSS-u i sutra idem opet u poresku sa gomilom papira da platim porez od celih 687.50 dinara :D
Nastavicu da pisem i kako stvari teku dalje vezano za registraciju camca i motora, gde sta i kako se bude desavalo, moze nekom da pomogne.
Bakara:
Ima li neko obrazac za kupoprodajni ugovor? Znam da mora da bude uskladjen sa zakonom, pa prosle godine kad sam uzimao moj bivsi camac, koriscen je isti ugovor kao za motorno vozilo, pa me interesuje da li je neko skoro to radio, pa da mi kazi koji tacno ugovor ide?
Bio je skoro isti kao ovaj :)
http://www.polovniautomobili.com/docs/kupoprodajni-ugovor.pdf
Ako neko ima bas za plovilo, bio bih mu zahvalan da napise kako se tacno zove taj ugovor
BogdanPA:
Bakara i prilogu ti je ugovor prepravljen za brod/čamac od strane advokata. Pozdrav
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju