E, ovako treba... > Brodski motori

Tomos T10, odlomljen donji deo kućišta elise

(1/5) > >>

Bakara:
Zdravo svima, ovo je moj prvi post na forumu, mada sam bio dosta čest gost ovde :)

Ono što mi se desilo je da je u toku transporta, donji deo kućišta elise zakačen i odlomljen. Srećom, dovoljno daleko od od mesta gde se nalazi ulje, i ostatak kućišta je taman toliki da pokriva celu elisu kada se krak okrene ka dole. Materijal od koga je to napravljeno je legura cinka, aluminijuma i bakra - špialter (cink 70%, aluminijum 4-6%, bakar 3%, magnezijum 0,025%).
Preporuka par majstora je bila da koristim tečni metal kako bih ovo spojio, jer ovaj deo ne trpi neka velika opterećenja.

Da li je neko imao iskustva sa lemljenjem/varenjem ili prepravkom ovog dela pente?

Darkobp:
Samo ti dobro proveri dali je to od spijaltera ilt zamka,da nije neka legura aluminijuma

Zamak ima veoma nisku tacku topljenja pa se nezavaruje vec lemi

e sad,koliko ce sam taj lem imati "snagu" onga ga mozes i zamazati tecnim metalom jer kao sto si i sam rekao taj deo nenosi neku ogromnu snagu ili jos bolje nadji negde polovno to kuciste i zameni sve za jeftine pare i neboli te glava  thumbup

javice se valjda neko koje imao slican problem sa Tomosima i varenjem po njima  jh

U svakom slucaju dobro dosao na forum  114

Bakara:
Hvala na odgovoru i dobrodošlici Darkobp! Da li bi samo tečni metal bio dovoljan ili ipak mora lemljenje pa tečni da ga dodatno ojača?

Vuk:
Nista ne diraj i teraj tako.

Kapetan:

--- Citat: Vuk  10, 03, 2015, 18:40:33 posle podne ---Nista ne diraj i teraj tako.

--- Kraj citata ---

Upravo !

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju