E, ovako treba... > Brodski motori
Perkins 036(P6)
vasa:
To je Perkins serije 0, ima 6 cilindara i 68 ks.
Kapetan:
--- Citat: vasa 27, 02, 2015, 15:35:56 posle podne ---To je Perkins serije 0, ima 6 cilindara i 68 ks.
--- Kraj citata ---
Serija 0 .... ja to ne nalazim na netu ... Postoji serija 100, 400, 1000 , 500.... razne serije ali serija 0 ne... E sad ako je to ono sto je Rakovica radila po licenci perkinsa moguce da su nasi dali svoje tumacenje serija... u svakom slucaju delovi Rakovicinih perkinsa i Engleskih perkinsa se ne gadjaju . ja zvao Rakovicu ... :(
Zasto pitam za Seriju, svaki Perkins ima na netu dijagram ... po tom dijagramu proveravas odnos RPM/litara...
Baci pogled bice jasnije ...
broker975fx:
Čekaj ako ti motor šestak onda ti to definitivno ne meriš kako treba jh, 1.5-2l/h može da troši jednocilindraš sa oko 10ks ali nikako toliki motor. Ja imam torpedo četvrtak i neka okvirna potrošnja ako nije nešto zakačeno za njega je oko 4l. To su slični motori pa mora da bude i potrošnja, mada ona zavisi i od mase drugih faktora. Znači druže mislim da si se negde preračunao i da je neka realna potrošnja oko 5l/h a nikako kako ti kažeš 2l/h.
Nenad:
Postovanje svima. Imam isti motor (P6 ili IM 036) i potrosnja mu je uz voznju sa 1/3 snage ukupno 2,7 litara na sat. I meni je bilo neverovatno pa sam cak motor napajao gorivom crevom iz providne kante i merio potrosnju goriva na sat. Rezultat je uvek bio isti. Kad motor nije ukopcan, potrosnja je oko 1,4 litara na sat.
vasa:
--- Citat: Nenad 27, 02, 2015, 19:41:53 posle podne ---Postovanje svima. Imam isti motor (P6 ili IM 036) i potrosnja mu je uz voznju sa 1/3 snage ukupno 2,7 litara na sat. I meni je bilo neverovatno pa sam cak motor napajao gorivom crevom iz providne kante i merio potrosnju goriva na sat. Rezultat je uvek bio isti. Kad motor nije ukopcan, potrosnja je oko 1,4 litara na sat.
--- Kraj citata ---
Tako je Nenade moj je P6
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju