E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Gel akumulatori

<< < (4/8) > >>

Ljuba:
Živ bio  thumbup
Ulazim u proces ugradnje solara pa prikupljam informacije sa svih strana.

Kapetan:
Solarni akumulator je GEL akumulator.
Gel kosta oko 2 evra po 1Ah...
Kod olovnih akumulatora snaga punjenja je oko 10% od kapaciteta , drugim recima taj od 180 Ah trebalo bi da punis sa 18 ampera. Sve ispod i iznad toga po meni ne prija akumulatoru.

http://www.svetbaterija.com/slika_1139_Tehni%C4%8Dke_karakteristike_Banner_95ah_desno_plus_jap.pdf

Banner Batteries ima gel u ponudi ... ne znam da li ih ima na nasem trzistu ... Na sajtu proizvodjaca to su SIVI akumulatori

http://www.bannerbatterien.com/banner/produkte/batterien/energy_bull/index2_en.php

Kakav god da je olovni,  mozes da ga praznis maximlano do  30-40% ... Gel praznis 80 % ...

Prosta matematika
100ah gel= 200 evra = praznjenje 30-40 ampera
100ah olovo= 120 evra = praznjenje  80 ampera

Po meni matematika i sve ostalo je na strani GEL akumulatora... Drugim recima bolje uzeti duplo manji Gel za iste pare koje bi dao za olovni...

sa Gel akumulatorom ne mozes da upalis motor, to mu je mana ... ujedno ne voli nesto visoku temepraturu ...

E sad da dobijem extra povoljno olovne, naravno da bi ih nakacio na solarce... Na imanju koristim stare automobilske olovne akumulatore , za auto vise nisu ali za mnogo druge primene jesu ...

Ljuba:

--- Citat: Kapetan  19, 12, 2015, 03:29:38 pre podne ---Solarni akumulator je GEL akumulator...
Kakav god da je olovni,  mozes da ga praznis maximlano do  30-40% ... Gel praznis 80 % ...

Prosta matematika

Po meni matematika i sve ostalo je na strani GEL akumulatora... Drugim recima bolje uzeti duplo manji Gel za iste pare koje bi dao za olovni...
sa Gel akumulatorom ne mozes da upalis motor, to mu je mana ... ujedno ne voli nesto visoku temepraturu ...

--- Kraj citata ---

Da  nisi ti nešto permutovao u ovoj prostj matematici? stri
Dalje, koliko znam postoje  AGM i GEL.
To sa visokom temperaturom može biti problem ako se misli na skoro tropske uslove koje sada imamo leti.

Kapetan:

--- Citat: Ljuba  19, 12, 2015, 10:17:22 pre podne ---Da  nisi ti nešto permutovao u ovoj prostj matematici? stri

--- Kraj citata ---

Ne kapiram ?

LSI:
Капетане,

Овај део:

Prosta matematika

ваља поново написати, да се не би људи збунили.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju