E, ovako treba... > Elektronika

Pomoc oko sonara

<< < (15/23) > >>

STG:

--- Citat: Kapetan  28, 12, 2015, 17:07:24 posle podne ---Jepensem karte... od Beograda do Constance sa mozde dve tri sitnw greske... sve ostalo je djubre...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

--- Kraj citata ---
Sta si drugo/koliko puta probao?
Jednom si negde bio, po ko zna kolikom vodostaju i tvrdis da je samo "Japsen" ok, dok je sve ostalo djubre?! Potpuno samouvereno, bez i najmanje namere da pomenes bitne cinjenice, a opet sa vrlo malo ili ni malo opreza/zadrske.
Cekaj malo, jel to isti "kapetan" koji je viknuo:"napustaj brod!" kod Jelenske stene? upavusi

Kapetan:
Oklen ti to za napustanje broda ?

Sto se karata tice... poredili smo Garmin , Nroute.... i Jeppensen ... imas i temu o tome, pa ne bih da se ponavljam ... Sve je djubre sem Jeppensena...

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=12946.0

aj moze i poimence... greske Garmina

Nroute greske ...

takodje Nroute

STG:
Hajmo redom...
Verovatno je onda samo glasina (napustanje broda), mada sam poverovao, jer je upadljivo. Salno si predmet slicnih tema, pa ko ce razaznati istinu od glasine, a ovako je i zanimljivije...
Za postojecu temu znam. I tamo se natezemo.
Ne oko toga sta je bolje, zaista mogu da prihvatim drugaciji stav, ali ne od tebe u vezi Dunava i plovidbe.
Nikako i nikada. To je tako i koliko vidim nece se skoro promeniti.

U toku pisanija, sasvim slucajno videh da je PlovPut izbacio nove ENC karte koje rade na Androidu, probao sam.
Nakon bezbroj hiljada kilometara po magli, kisi, snegu, kosavi, niskim/visokim vodostajima, camcem, brodicem, brodom, sa sigurnoscu tvrdim da su ENC karte valjane.
Misljenje ce mi se promeniti kada budem imao neke (pre)skupe karte, ali i tada cu reci da je ENC dobar, samo je, npr Japsen bolji.

Kapetan:
nroute je ako sam dobro shvatio radjen po enc-u ... e sad nisam ENC koristio sa recimo opencpn-om ili onim trecim softwerom , tako da je moguce da software pravi problem, ali cisto sumljam ...

snimke sam uradio bas zato sto sam znao da ljudi nece verovati da Garmin i Nroute koji svi u nebesa dizu grese... taj Nroute je recimo Dule instalirao i dao Saletu ... ja nista nisam cackao ... Garmin je na orginalnom garmin uredjaju .... i javjali su se ozbiljni problemi i to po vedrom danu kada je GPS prijem idealan...

Ok moze da omasi na razlicitom vodostaju i da nam se ucini da je uzi ili siri Dunav pa da pogresno tumacimo lokaciju ... i bas zato sam na YT uploadovao samo snimke gde je ocito da se radi o gresci ...

sto se ogovaranja tice , cuo sam izmedju ostalog da ne znam da plivam, da na vodi spavam sa pojasom za spasavanje i slicno  kgk
kad ljudi zapocenu takve price, ja ih samo pitam da li su mene culi da ikada ikoga ogovaram i da li smatraju da me zanimaju takve price ...

Kapetan:
ova prica me podseti na plovidbu po magli ...

moracu jednog dana da objavim sve meterijale .... al' nikako ne stizem ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju