E, ovako treba... > Elektronika
Pomoc oko sonara
Petarelektra:
Moze i
Humminbird 561 DI da dodje u obzir sha
Sinisa30303:
"Nit gledam Garmine nit Lawrense ali ti mogu pomoci u vidu lepog saveta pa ti sam odluci."
"Malo si ti tu napisao svasta nesto....kut sonde je na rijekama bitan...da bi imao sirinu...nova hdi lowrance tehnologija s sondom 83/200 ima kut 120 stupnjeva....tako da svakako odgovor na postvaljeno pitanje je lowrance...ne znam , sigurno Pera ima neku opciju s prednostima Garmina "
Hajde da se pojasnim
Ja nit sa Garminom nit sa Lawrensom neradim iz jednostavnog razloga zato sto oni nikad nemogu biti precizni kao naprimer Odom Konsberg ili Reason.
Ovi uredjaji su cisto rekreativnog tipa i oni su klonirani sistemi malopre navedenih samo MNOGO pojednostavljeni.( uz naravno prelepu ambalazu i prelep LCD).
Mislim da sam coveku lepo objasnio razliku izmedju single beam i single beam SSS soundera.
Sto se frekvencije tice mislim da je to objasnjeno ok.
A sto se tice meteoroloskih uslova t.j uticaja atmosferskog pritiska na Transducer plocu koja je napravljena od piezo kristala.uticaja brzine zvuka pod vodom koji se mora uploadovati u single beam e to je druga prica i samo od ova dva malopre navedene varijabile isti set up tyokom zime i leta na istoj dubini pri istom vodostaju ce dati dve razlicite vrednosti dubine.
E sad jedna sala
Pre 4 godine radio sam za Software kompaniju u Hjustonu koja proizvodi Qinsy software za navigaciju i za prikupljanje i procesovanje Multibeam SSS podataka i svga podvodnog cega se ljudski mozak moze dosetiti.
Salje mi Support mail neka cura iz Nigerije i u mailu kaze
Dragi gospodine molim vas da mi u nekoliko kratkih recenica objasnite kako da setupujem multibeam Hardwer i softwer.
Sad kako objasniti curi da cak i iskusni hidrografski surveyori imaju po dva tri dana ozbiljnog posla kad Multibeam treba da se instalira i kalibrise.
Pa lepo ja odgovorim u jednoj recenici.
Najbolje bi bilo da vas vas poslodavac posalje na brzih 4 godine fakulteta i sve ce vam biti jasno
Pozdravi
Sinisa
Azazriel:
Kako vjerovatno ne trebaš echosounder točnosti u cm nego fishfinder ovaj Lowrance se čini čisto OK.
Siniša bio mogao otvoriti temu o hidrografiji, uređajima, software-u,......., kada je već na neki način i započeo.
Vjerujem da bi tema bila zanimljiva i ostalim članovima foruma.
maverick:
Siniša ja prodajem lowrance i normalno da ga vise no hvalim...a s tim navedenim nemam bas nikakvih iskustava...a vidim da si upucen...pa daj nam malo vise pokusaj napisati thumbup
Kapetan:
samo da se ispravim u vezi Pere, nije u Srbiji ali se bavi Garminom van Srbije ! firma naravno radi i dalje
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju