E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha high thrust / visoki potisak

<< < (14/15) > >>

calypso2:
Bravo Kapetane  114

LSI:
Ма, Капетан је змај-човек.
Још само кад би хтео да нам среди Тапаток да можемо да приступамо и пишемо поруке на њему. Одавно је то обећао...

Kapetan:

--- Citat: LSI  04, 11, 2020, 11:31:58 pre podne ---Ма, Капетан је змај-човек.
Још само кад би хтео да нам среди Тапаток да можемо да приступамо и пишемо поруке на њему. Одавно је то обећао...

--- Kraj citata ---

ајд ме следеће недеље подсети ... да урадим бацкуп да све дигнем из почетка .. и онда да поставимо све да буде како треба

Dzonz:

--- Citat: vepar  03, 04, 2019, 16:58:04 posle podne ---Osnovna je fora u drugom prenosnom odnosu menjaca i mnooogo vecoj elisi. Cela noga je drasticno jaca i masivnija. A za ne poverovati je sta ti Hi trust motori guraju na testovima... Kazu da su i dosta pouzdaniji... i nema zamena elisa, postoji jedna jedina za motor. Takodje i drugacije guraju gasove iz motora, pa ostvaruju i dodatni potisak za rikverc...

--- Kraj citata ---

Evo da malo osvežim temu posle nekog vremena zatišja, za sve motore pa tako i za ove teretne yamahine postoje zamenske elise različitih karakteristika. Nije logično da neko pravi samo jednu elisu koja zbog oblika korita, veličine čamca... tera motor u prevelike obrtaje ili ga guši. Shodno tome postoje zamenske elise za teretne yamahe, ja sam na mojoj 25HT zamenio elisu i to sa 12.1x9 na 11.4x12, tj. za 3 koraka bržu (nisam nažalost još stigao da je podobnije testiram u vožnji, a što planiram da ispravim sad za vikend.

Evo sajta na kojem možete da pogledate sve veličine propelera za motore kome bude trebalo (većinom su svi dostupni i kod nas u prodavnicama i na oglasima):
https://www.rubexprops.com/boat-propellers/Yamaha/?motor=H0099C&ver=a

Bakara:
Na linku su elise za ovaj motor: Yamaha 9.9HP T9.9 4-Cyc. High Thrust (8 Spline)

Ako se dobro secam, fabricka elisa na Yamahi 9.9 High Trust je bila precnika 11.75" x 7", a na ovom sajtu nemaju veci precnik od 10" i to samo u varijanti sa 4 pera. Te manje elise bi od HT motora napravile skoro pa obicnu 9.9, sto mi nema mnogo logike za taj motor i njegov drugaciji prenosni odnos.

Jedino ako se iz nekog razloga koristi na malom i lakom camcu...onda bi i bilo u redu da se stavi npr 9.25 x 12 sto bi bila najbrza varijanta.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju