E, ovako treba... > Yamaha

Yamaha high thrust / visoki potisak

<< < (4/15) > >>

popeye:
Nisam sasvim siguran, ali mislim da sam negde video da je i suzuki napravio nesto slicno. Mozda mogu da doprinesem ovoj temi.
Vec sam pisao o tome. Ja sam prosle sezone izvadio stabilni motor sa Z nogom. Umesto njega sam stavio Yamahu HT 9.9.
Ratko je u ovoj emisiji objasnio koje su razlike i mogucnosti kada je HT u pitanju. Ja mogu da kazem da sam veoma zadovoljan kako gura.
Odgovorila je mojim potrebama. Voleo bih kada bih mogao da idem brze par kilometara na istom gasu. Da korito nije glisersko isla bi i brze.
Ono sto meni najvise odgovara je mala potrosnja. Na pola gasa trosi 1.5l. Takodje, skoro da nema razlike plovio uzvodno ili nizvodno, sam ili sa jos 5/6
clanova posade. Znaci dosta je snazna.

kole:

--- Citat: popeye  04, 04, 2019, 00:22:55 pre podne ---... Takodje, skoro da nema razlike plovio uzvodno ili nizvodno ...

--- Kraj citata ---

U čemu nema razlike?

zankiki:
U brzini u odnosu na vodu  ha ha ha ha

budens72:
Na prvom brodiću sam imao Johnson 9,9 a potom ga zamenio sa Yamaha 8 ht i razlika je bila neverovatna,manevarske sposobnosti značajno povećane posebno zaustavljanje broda pri pristajanju o potrošnji da ne pričam...
Sada imam na brodu dužine cca 11m, težine oko 5t Yamahu 25 ht i jako sam zadovoljan kako ga gura...doduše ja vodim računa o potrošnji i na dužim plovidbama tipa N.Sad-Kladovo sam imao prosečnu potrošnju od 2 l/h. Na plovidbi N.Sad-Apatin prosečna potrošnja je iznosila 1,8 l/h...prošle godine N.Sad-Golubac 1,85 l/h tako da sam ja prezadovoljan....
moja prosečna brzina u uzvodnoj plovidbi sa tom potrošnjom je između 6 i 7 km/h
maksimalnu brzinu uzvodno sam postigao 11,5 km/h ali tada bi potrošnja verovatno bila oko 9 l/h tako da to nema smisla, kad plovim nigde ne žurim....

Labud 1258:
Sve su to licna iskustva ( neprocenjiva ) ali mene argumenti zanimaju.

Pitanje je cime se opravdava visa cena ovih motora u odnosu na ostale motore sa teretnom elisom ?

Ono sto je izneo Ratko je prica trgovca. Nije ni pricao o ostalim motorima a to mene upravo zanima.

Moje skromno mišljenje je da se isto postiže i sa običnim motorom 4T ( 35 - 40 hp ) kao i sa Yamahom FT25

Razlika je u ceni motora. Isto godište - Yamaha je skuplja,i u ceni registracije naravo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju