E, ovako treba... > Brodogradnja
gde kupiti najpovoljnije alu amg3
yoone:
eek skupio sam lovu za alu camac sada me interesuje gde kupiti alu table ,imam majstora koji ce to da radi
yoone:
sweet dreams
LSI:
Yoone,
Најбоље је да купите табле тамо где вам препоручи ваш мајстор. Мајстори обично имају повољније цене него када се појави неко од нас и поручи за своје потребе. Мајстори су сталне муштерије и често имају договорени рабат са продавцима лимова.
Ако ваш мајстор нема такав аранжман и нема неког свог продавца... ја бих се запитао да ли је он заиста у послу са алуминијумом?
Чамце као што је овај на слици прави мајстор у Смедереву али ради и члан нашег форума, Kemppi - да ли сте пробали да разговарате са њим?
Он обично узима табле дужине шест метара и практично странице чамца израђује из једне табле, без сувишних варова. Његови чамци су изузетно лепо, педантно и квалитетно урађени.
Све ово вам пишем зато што чамац од алуминијума није јевтин и када га једном направите онда треба да заиста уживате у њему, а на алуминијуму се све види. Чамци од челичног лима по правилу се заштићују бојама и бојама се многи пропусти и "фушераји" мајсторски могу сакрити. Код алуминијума то је много теже.
Срећно вам било и да нам се јавите са сликом свог чамца.
yoone:
Hvala najlepse , majstor koji treba da mi radi je odlican I veoma mu je poznat rad sa aluminijmom jer to radi u rafineriji pancevo , ali nema vremena za privatan dodatni posao sem za prijatelje 114 pa zato me interesuje gde mogu najpovoljnije da kupim I zbog racuna da bih mogao kasnije da ga registrujem a izacice I dosta jeftinije pa ce preostali novac otici na kupovinu dobrog motora 20-25 konja 25648
kemppi:
Camac sa slike sam pravio pre 5-6 godina,table aluminijuma narucujem direktno iz valjaonice,jer je dimenzija vanstandardna,tj.nema u prodaji da se kupe table od 6m,vec ih fabrika tako sece i stavlja na paletu,tako da mora da se kupi i paleta,minimum za porucivanje takvih tabli je 1 tona.
Ako se camac registruje kao samogradnja,tesko ce uspeti jer je zakon promenjen u januaru 2013.god,tako da se samogradnja prvo mora prijaviti u kapetaniji,a zatim dogovoriti sa Jugoregistrom oko nadzora gradnje,i mora se imati overen projekat od neke licencirane kuce.Sve to treba prvo proveriti u maticnoj kapetaniji pre pocetka gradnje.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju