E, ovako treba... > Plovila

Jeftino u NL

<< < (73/91) > >>

tangabravo:
Ja ovo pročitah sa malim zakašnjenjem ali nigde ne primetih da je neko pominjao dozvole za upravljanje plovilom,. Naime moj zet radi kao kapetan na strancu na Dunavu , i pošto sam ja pre transporta moje lađe iz Roterdama razmišljao da je sam dovezem vodom on mi je rekao da za Rajnu i Majnu pošto je to kao što rekoste vodo-strada , treba posebna dozvola i da postoje ljudi koji voze za lovu te deonice

Alexa:
Ja mislim da se to odnosi na komercijalne brodove, na tzv. rekreativne ne. Znam da je jedan moj poznanik uvezao brod - tanker i da je, bez obzira sto ima svoje zaposlene, morao da placa kapetana sa licencom za to sto ti pricas, u pitanju su bili jedan Nemac - kapetan i njegov sin i cena je bila 500 eura dnevno. Nisam siguran za ostale clanove posade, mislim da za njih nije potrebna licenca. Skoro sigurno se to ne odnosi na ove brodove i camce o kojima mi pricamo. Ekipa iz Zrenjanina je svojevremno dovezla brod iz Holandije i nisam primetio da su u putopisu pominjali neke posebne dozvole osim ICP dozvole za brod.

MiletaStamat:
E Lazo, dobro si rekao -gledaj i plači. Sve što valja je skupo za naš standard, ono što je jeftino mora da se debelo restaurira, tako da mu dodje na isto.. Za sada ću samo da gledam i da parim oči, jedino ako mi tetka iz Kanade pošalje neki dolar pa da se razbaškarim.  kgk 

srsa:

--- Citat: da se čovek pita  14, 11, 2017, 08:33:05 pre podne ---E Lazo, dobro si rekao -gledaj i plači. Sve što valja je skupo za naš standard, ono što je jeftino mora da se debelo restaurira, tako da mu dodje na isto.. Za sada ću samo da gledam i da parim oči, jedino ako mi tetka iz Kanade pošalje neki dolar pa da se razbaškarim.  kgk

--- Kraj citata ---

Страјо, неће да може да ти тетка пошаље, него да одеш ти до ње пар пута и сваки пут да од ње донесеш по пар хиљада еврића. Опробан рецепт, веруј ми, причао ми један од министара.  sajkaca 

Terca:

--- Citat: Alexa  14, 11, 2017, 07:41:49 pre podne ---Ja mislim da se to odnosi na komercijalne brodove, na tzv. rekreativne ne. Znam da je jedan moj poznanik uvezao brod - tanker i da je, bez obzira sto ima svoje zaposlene, morao da placa kapetana sa licencom za to sto ti pricas, u pitanju su bili jedan Nemac - kapetan i njegov sin i cena je bila 500 eura dnevno. Nisam siguran za ostale clanove posade, mislim da za njih nije potrebna licenca. Skoro sigurno se to ne odnosi na ove brodove i camce o kojima mi pricamo. Ekipa iz Zrenjanina je svojevremno dovezla brod iz Holandije i nisam primetio da su u putopisu pominjali neke posebne dozvole osim ICP dozvole za brod.

--- Kraj citata ---

Ne odnosi se nikako na čamce (sportboot) do 15 m (koliko se sećam).
Na gornjoj Rajni postoje ograničenja u režimu plovidbe, u vezi sa proticajem vode. Kada je protok (i vodostaj) visok onda je brzina vode i do 15km/h a ograničenja su valjda 20 km/h (ne zamerite što se ne sećam štiva, to smo radili pre 5 godina) što jako otežava uzvodnu plovidbu, a nizvodnu skoro i onemogućava jer brodovi ostaju bez upravljivosti... Tada postoji obaveza angažovanja "pilota", koji mora da ima "rheinpatent", a oni opet imaju posebnu dozvolu za to i moraju da imaju određen broj sati pilotaže godišnje da bi dozvolu produžavali...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju