E, ovako treba... > Plovila

Jeftino u NL

<< < (70/91) > >>

Ljuba:
Zato što je sve nizbrdo (nizvodno)  6589

A za motore, to će da se vidi tek posle nekog vremena eksploatacije, za ispravnost niko ne može garantuje pa čak ni majstor jer ne zna šta je /da li je unutra bilo kakvih pretumbacija.

STG:

--- Citat: Ljuba  24, 02, 2017, 17:56:13 posle podne ---Zato što je sve nizbrdo (nizvodno)  6589

--- Kraj citata ---
Na ovakav put se krece sa spremnim brodom i puno entuzijazma, a ne strepnje od mogucih kvarova/havarija uzrokovanih nemarom, tj idejom - sve je OK, idemo nizvodno.
Posto je forum mesto gde nesto novo (smisleno) treba procitati, na neki nacin se edukovati, vise je nego neozbiljno da bilo koji camdzija tvrdi da je nizvodna plovidba bezbedna/bezbednija od uzvodne ili od samog veza u marini.
Kako vam nije palo na pamet da se jednim motorom vozi od ulaska u Majnu ili mozda u kanal?

Alexa:

--- Citat: Gorance  24, 02, 2017, 16:03:56 posle podne ---
--- Citat: Alexa  24, 02, 2017, 13:59:44 posle podne ---Koliko se da videti, ova drvenarija vani bi trebala da se premaze eventualno zameni sto je nikakav posao. Ostalo deluje dobro, dva motora su neka garancija da bi ladja mogla da savlada put od Holandije do Srbije. Dovoljno je da izdrze do Regensburga, odatle moze i sa jednim. Cena je bas povoljna, troskovi se mogu grubo predvideti, samo ostaje da se odluci i krene u akciju. U svakom slucaju, vredi sve pare, odnosno mnogo vise kada se dotera ovde.

--- Kraj citata ---
Zamolicu Vas da pojasnite zasto je bas od Regenzburga dovoljan jedan motor, a uz to i kakvi/koji su motori u ovom brodu.
Hvala.

--- Kraj citata ---

Ako proveravate moje poznavanje motoristike, pogresan pristup. Ja sam samo zeleo da ohrabrim coveka da ima smisla nesto pokusati ako vec planira tako nesto. Inace motori Ford Mermaid snage 58,8 kw (80 ks) su standardno ugradjivani u ovu vrstu plovila cca 80.tih godina. Ne treba valjda da objasnjavam da se radi o motorima starije generacije, jednostavne tehnologije. Za ovakav put svaki iole iskusniji automehanicar moze da da korektnu procenu. Moze se izmeriti i kompresija na licu mesta, pogledati, poslusati i proceniti da li je pametno da se krene na put od cca 2500 km. Regensburg sam pomenuo zbog nizvodnog toka Dunava, logicno mi je da je lakse savladati reku nizvodno nego uzvodno. Ako gresim, izvinjavam se, nemam iskustva u takvim plovidbama. Ali, koliko vidim ladja je vec rezervisana tako da je dalja diskusija bespredmetna.

STG:

--- Citat: Alexa  24, 02, 2017, 19:15:00 posle podne ---
--- Citat: Gorance  24, 02, 2017, 16:03:56 posle podne ---
--- Citat: Alexa  24, 02, 2017, 13:59:44 posle podne ---Koliko se da videti, ova drvenarija vani bi trebala da se premaze eventualno zameni sto je nikakav posao. Ostalo deluje dobro, dva motora su neka garancija da bi ladja mogla da savlada put od Holandije do Srbije. Dovoljno je da izdrze do Regensburga, odatle moze i sa jednim. Cena je bas povoljna, troskovi se mogu grubo predvideti, samo ostaje da se odluci i krene u akciju. U svakom slucaju, vredi sve pare, odnosno mnogo vise kada se dotera ovde.

--- Kraj citata ---
Zamolicu Vas da pojasnite zasto je bas od Regenzburga dovoljan jedan motor, a uz to i kakvi/koji su motori u ovom brodu.
Hvala.

--- Kraj citata ---

Ako proveravate moje poznavanje motoristike, pogresan pristup. Ja sam samo zeleo da ohrabrim coveka da ima smisla nesto pokusati ako vec planira tako nesto. Inace motori Ford Mermaid snage 58,8 kw (80 ks) su standardno ugradjivani u ovu vrstu plovila cca 80.tih godina. Ne treba valjda da objasnjavam da se radi o motorima starije generacije, jednostavne tehnologije. Za ovakav put svaki iole iskusniji automehanicar moze da da korektnu procenu. Moze se izmeriti i kompresija na licu mesta, pogledati, poslusati i proceniti da li je pametno da se krene na put od cca 2500 km. Regensburg sam pomenuo zbog nizvodnog toka Dunava, logicno mi je da je lakse savladati reku nizvodno nego uzvodno. Ako gresim, izvinjavam se, nemam iskustva u takvim plovidbama. Ali, koliko vidim ladja je vec rezervisana tako da je dalja diskusija bespredmetna.

--- Kraj citata ---
Nije rec o Vasem poznavanju "motoristike", vec o savetu da mu na pomenutom putu treba samo srece (izmedju redova).
Divno je ohrabriti nekoga, pomoci mu oko necega sto je verovatno nedosanjan san mnogih od nas, ali samo ispravnim savetom, kao npr kad ste pomenuli kontrolu mehanicara.
Nizvodna plovidba je apsolutno moguca jednim motorom, ali samo do prvog sledeceg mesta gde se i drugi motor moze osposobiti, sve drugo je hazarderstvo, narocito na duzim relacijama kao sto je ova.

zankiki:
Goranče, sve si u pravu, ali koliko sam čitao, Rajna je baš brza, i taj deo se često mora voziti i pod punim gasom, da se ukrade koji km/h... Pri takvom radu je motor mnogostruko opterećeniji nego kad kreneš nizodno i voziš na 50% gasa ili manje. Ako izdrže tu uzvodnu plovidbu, trebalo bi da izdrže i na dalje.

Naravno da ako se odlučimo na kupovinu ovako nečeg, gde vlasnik ne garantuje da je sve 100% ispravno (a opet, šta i ta garancija znači?), treba odvojiti novac za mehaničara (povesti odavde?) koji će na licu mesta pregledati motore i upravljački mehanizam i utvrditi da li je sve u redu za duži put. Ako nije, može se i tamo popraviti. Kada se uzima nešto ovako, uvek treba imati na umu da će se dati još toliko za sređivanje....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju