E, ovako treba... > Restauracije
Marissa
zankiki:
Slikaću vam sto, pa da smislimo kako bi se moglo napraviti... Ne znam di bih turio taj trougao...
Imamo vremena do jeseni, pa lagano..... sajkaca
zankiki:
U međuvremenu, nešto sam razmišljao da bi bilo zgodno da u toku godine, ili na zimu, podignem rezerve tehničke vode sa sadašnjih 120 litara na 250-300 litara, što pruža veći konfor pri plovidbi...
Za početak jedno pitanje, kako se rešava ozračivanje tankova za vodu... Tj, kada sipamo vodu, vazduh iz tanka mora negde da izadje? Kada sam dobio Marissu imao sam problem da nisam mogao da sipam crevom u tank, nego samo iz kanistera, jer bi crevo napunilo 10-ak litara i onda bi voda prod pritiskom počela da kulja napolje...
Ja sam to rešio privremeno tako što sam kroz cev za sipanje, koja je fi 50mm spustio jedno tanko crevo kroz koje će da izlazi vazduh, i to privremeno i dan danas radi... Ali verovatno postoji i jednostavniji / bolji / standardni način koji je neko odavno smislio, pa me zanima kako se to rešava? Pali su mi na pamet oni ventili što se u kući koriste za ozračivanje sistema za grejanje, ili nešto slično tome.....
vepar:
Ti ventili za gorivo nikako, za vodu jos pomozi boze, nepouzdani su, znaju da kapaju da u granicnom slucaju cure... ali najednostavnije i najbolje resenje je jos jedan izliv na vrhu rezervoara na koji nakacis crevo i u slucaju vode ga samo podignes negde u kabini na mesto vise od uliva a za gorivo negde van korita, takodje na mesto vise od uliva. U slucaju da rezervoar pravis od plastike obrati paznju na debljinu plastike od koje radis i na visinu vodenog stuba koji se formira od dna rezervoara do najvise tacke ulivnog creva. Ja imam problem jer kada napunim crevo do vrha rezervoar mi se naduva ko balon. Usrao sam se kada mi se to desilo prvi i jedini put, uplasio sam se da rezervoar ne pukne. Sada gledam u providno crevo za uliv i cim pocne da se puni prekidam punjenje. Vodeni stub stvara pritisak spram svoje visine, nezavisno od precnika creva ili sirine rezervoara. Znaci crevo visine 10m stvara pritisak od 1bara u rezervoaru od 1000000l ...
zankiki:
Kako sam konačno ovog proleća završio radove na enterijeru (terasu sam ostavio za predstojeću zimu), gledam tako, i kad se udje sa leve strane ima jedan orman za stvari. Nekada davno, dok Marissa nije bila kod mene, i dok su puštali prozori, verovatno je dosta kiše prešlo preko njega. Ogulio se lak, šper onako polutruo, a sve drugo sređeno.
Brzo, dok me nije prošao momenat, uzmem i počupam taj orman, da ne mogu posle da se predomislim.
Nije to neki veliki posao, ali ima dosta finog ukrajanja pošto brod nigde nema 90 stepeni ugao, pa posle besomučno mazanje i šmirglanje, da bi se sijalo. Prvo sam isekao veliku rupu u sredini za policu, ali sam posle shvatio da bi bilo lepše da ima dve police. Nisam baš hteo da dovlačim novu tablu špera iz Pazove, pa sam isekao taj srednji deo i zalepio, sasvim je OK ispalo.
O rezultatima prosudite sami.
sloba72:
Onako....nije loše. Šalim se, bravo majstore. 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju