E, ovako treba... > Restauracije
Marissa
zankiki:
Već sam krenuo... a šrafovi deluju sasvim ok - kao novi su, verovatno su nekad naknadno stavljeni, tako da ću da ih vratim.
Mučio sam se jedno 2 sata da izvadim prozor, ali sam shvatio najlakši način, tako da će sledeći ići brže.
Posle sam se mučio da izvadim silikon iz lajsni, prvu lajsnu mi je trebalo dva sata da očistim, dok nisam shvatio šta i kako i kojim redom, posle je išlo brže, možda pola sata po lajsni. Kombinacija žičane četke u bušilici, skalpela, noža, šrafcigera, benzina itd itd... Još jedino nisam pokušao zubima da ga skidam.
Danas ću da ubacim prozor u lajsne (jeste u pitanju kaljeno staklo, bar tako piše na njemu), i da ga zalepim, a sutra ide nazad na brod. Lajsne su od žičane četke onako sitno hrapave, nadam se da će silikon to sve da popuni, stvarno ne znam drugi način da se skine sav silikon.
Što se poliranja tiče, posle žičane četke lajsne postanu sjajne, ali čim ih preko toga predjem pastom za poliranje, odmah matiraju. A i ružni su mi svi ti šrafovi u lajsnama, pa ću verovatno da ih ofarbam.
Koliko ja vidim, najlakši put da voda uđe je upravo kroz šraf, i ustvari bi bilo najbolje da šrafova i nema. Nažalost, tako je kako je, ja ću pod svaki ubaciti maksimalno lepka pa ćemo videti kako će da drži.
zankiki:
Jedno dodatno pitanje, da li površinu na koju se lepi (brod) treba samo očistiti i odmastiti, ili i malo sitno prešmirlgati?
LSI:
Додатно брушење не може да шкоди. Површина ће бити равнија па ће и ефекат лепљења бити бољи.
zankiki:
--- Citat: Arsa 05, 09, 2014, 17:00:52 posle podne ---Dobro bre Zorane (Zankiki), šta si se navrzo baš na taj prozor koji ne propušta vodu!!!? roll4
Šalu na stranu, ja rekoh da se spremam da navijam za tebe pa sam uredno spremio zastavice i čegrtaljke.
Ja nisam poradio mnogo po tom pitanju, ali koliko god bilo ružno to moje mazanje raznim silikonima koji imaju svoj vek, brod je, gotovo uvek bio suv.
Drago mi je da ti radiš ono što treba. Otvorio si odličnu temu koja će dugo trajati ali će rezultat biti ok.
Pozdrav za udarnika. hi
--- Kraj citata ---
Bogami, onaj što si mi pokazao da curi, još i najmanje curi. Prednji levi, koji sam skinuo, pri kiši buvalno kaplje, kap na svakih par sekundi. Možda ti nisi primetio, ali i oba bočna zadnja prozora (ona velika) puštaju dosta vode, samo šte se zadržava ispod izolacije.
To kod mene jednostavno ne može tako sajkaca
Upravo sam završio sa igranjem lepkom, više ga je bilo na meni nego na prozoru. Slike okačim malo kasnije.
Zoran:
Nemoj da se zezas.kupi pastu i to lepo ispoliraj,bice kao ogledalo.I ako farbas bice
lepo.Ne zaboravi da je za Al potreban prvo specijalna podloga.
Od nekoga sam cuo,mada nisam probao da postoji neko sredstvo za skidanje sili-
kona.Mozda malo da izguglas.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju