E, ovako treba... > Drveni čamci
HMD 19
zankiki:
Jako lepo i pedantno.
Samo mi je već žao kad pogledam one podove kao ogledalo i zamislim noge pune peska na njemu. Ali to je tako, ne smemo robovati plovilima...
Jova:
Hmd 19 je odlican za nase prosecne nauticare,nesto se mislim kakav pogon bi odgovarao .Sve mi se cini da bi pogon na struju bio idealno rešenje.Staviti savitljive panele na krov,nešto baterija,neka"Min kota" ili slično potiska do 50 libri.Gorivo ti pada sa nebe.nema rezeorvara kanistera,svećica,dizni.Istalacija sasvim jednostavna i mir i tišina.
zankiki:
Možda na nekoj bari ili jezeru.
Ili možda spust do Đerdapa, pa tamo prodaš nekom brod sajkaca
Još nisam video nekog na struju da se vozi uzvodno... Nedavno sam se sa ugašenim motorom spuštao Dunavom 7.5kmh...
Baš bih voleo da vidim nekog da gura uzvodno na struju.
Jova:
Plovidba Savom je uglavnom moj predmet razmišljanja.Gledajuci nekoliko mojih prijatelja koji imaju manje i veća plovila,neki i prave jahte vidim da se sve svodi na sat dva plovidbe kad su na vodi, često uz silne peripetije oko goriva,filtera paljenja idr.. Sad dali ići na struju do Đerdapa i nazad sa HMD19 je verovatno avantura, mislim da je moguce ali ne znam koliko isplativo sobzirom da bi brodić trebalo opremiti sa vecim baterijama i verovatno jacim pogonom nego za dokolicu .Tehnologija baterija je jako iznapredovala.LiFePo4 baterije skladiste ogromnu energiju u malom pakovanju.Za isti potisak elektromotori su tri puta efikasniji od SUS motora što znači da gledano u Kw mogu biti tri puta slabiji.
broker975fx:
Jes samo jos nisi spomenuo cenu takvih baterija. Inace sa ozbiljnim elektromotorom nema razloga da se moze i preko okeana. Mislim da to jeste stvar buducnosti ali ne u ovom momentu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju