E, ovako treba... > Plovila

Kupio jedrilicu pa pun pitanja...

<< < (3/7) > >>

srsa:
Добро дошао и дуго пловио.  Нађи тај вез, па одмах на воду. Искористи ову сезону за што боље упознавање са лађом, на Дунаву и на Сави, а за Грчку следеће године. До тада ћеш (преко зиме) сигурно средити све уочене ситне мане и недостатке лађе, мада је и овако ко лутка.  114

Sci:
Ja sam prosle godine uradio nesto slicno kao ti ove, nasao vez u JKZemun kod Lida. Za vez samo Dunav i iskljucivo Dunav, na njemu imas dovoljno prostora za manevrisanje, jedrenje nije nimalo naivan "posao". Ako te zanima mogu da se raspitam kod sefa marine u vezi mesta, meni se svidelo to sto se u JKZ osecam "morski" i sto su tu skoro sve jedrilice. U Grcku mozes da je vozis i da je spustis lako, kod njih se gotovo nigde ne placa vez pa je uzivanje vece:))). Bilo bi idealno da se ucis sa nekim ko ima iskustvo u jedrenju, nikako sam, Dunav je cudljiva reka.

Drivee:
Super izgleda, cestitam, najedrio se snjom!!  upavusi

tangabravo:
Prika nek je sa srećom kupovina , a što se cene tiče samo ako nije nigde "bolestan" i ako je motor u voznom stanju sa sve prikolicom to ti je frajke. Vidi se da mu treba "pranje i podmazivanje" pa bar ćeš imati čime da se zanimaš. Za razliku od kapetana prikolica mi izgleda solidna samo vidi gume. Za vuču nokakav promlem ali je potrebno dobro je utegnuti da nemrda nimalo. Nevidim na fotki bitve a tu ti trebaju soilidne pošto one nose sav teret bkod ljuljanja i obavezno nekoliko tregera da se utegne-ja lično na mikraću trošim dva a ti za tebe računaj. Slažem se sa kapetanom za nadgradnju a ja na berzama visim već godinama i još nevideh krstaš sa nadgradnjom nego ljudi troše razne tende- jal sunčane , jal vetrovite, i obavezno nabavi 2-3 ozbiljna sidra sa po 100m sidrenjaka minimum. fi12mm ili ako možeš kombinovano lanac i konopi. Ja lično koristim dva Danforda 12 i 22kg i mačku od 25kg sa po 100m sidrenjaka fi 10 i fi 12mm. Sada će neki reći da preterujem ali kod mene je uvek faktor sigurnosti pet  a ne tri , a i volim u svim uslovima na miru da spavam. Pomoćni čamac obavezno jer će ti završavati vazda poslova. Dobro more

Arsa:
U najboljoj nameri dosta ljudio sa sajta javilo se da pomogne čoveku koji je, navodno, kupio jedrilicu. I to je lepo.

Nije lepo to što, po priči mog komšije, Branislav jedrilicu nije ni kaparisao a kamoli kupio. I sada se trudi da i tu, dogovorenu cenu spusti.

Kako stvari stoje od te cele priče, izgleda, neće biti ništa.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju