E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Koliko trose marinizirani motori ?
Kapetan:
Ideja je da vidimo koliko trose marinizriani automobilski, traktorski ili kamionski motori, molim vlasnike istih da daju podatke o tipu motora , optimalnom broju obrtaja i potrosnji. Ko god da razmislja o marinizaciji ovi podaci ce mu dobro doci...
Namerno nisam trazio podatke o brzini plovila jer to zavisi od korita , elise , prenosa....
Mezija:
Imam marinizirani mercedes 240 d iz 123-ke.
Dok je bio u kolima trosio je oko 7,5 na otvorenom putu. Auto je tezek 1500 kg i manji brodovi su toliko.
Dok sam testirao hladjenje na leru i manjem gasu je potrosio oko 3,5 litra na sat bez opterecenja.
Najbolje radi na 2400 obrtaja tada mu je najveci obrtni moment (130 Nm).
Ako bi trosio i duplo na 2400 obrtaja pod opterecenjem to je 7 l dizela mislim da je to prihvatljiva potrosnja.
Ako neko zna tacne podatke neka napise posto ja jos uvek nisam plovio sa njim.
zorter:
Jedino nisi objasnio jel 7,5 L na 100km ili na sat voznje, sto mislim da ima razlike. Jer 123-ka da bi isla 100 na sat treba joj auto put i vremena da se zalaufa, a tek da odrzi 100 na sat, ne sme niko da naidje niti koga da stigne. Sto znaci da je potrosnja sigurno manja na sat nego na 100km, posto bi neki prosek bio 60km za sat vremena. A to bi bilo nekih 4,5-5 L na sat voznje.
Ja bar tako mislim. Pozzzzzzz
sale.m79:
Postoji problem kod tog motora.U kolima motor stalno menja obrtaje.
U brodu bi trebao da radi kao na traktoru. Dali sam u pravu.
Профа:
Постоји више фактора који утичу на потрошњу, кренувши и од самих мотора. Тежина и врста пловила, погон, елиса, оптималан број обртаја и ко зна шта још...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju