Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Gumeni camac papiri
Purke:
Pozvacu sutra da pitam, verovatno ce reci da treba nesto, sto se u praksi ne primenjuje ili bar retko :) .. Hvala cap
zankiki:
Pravno pitanje.
Imam gumenjak SPORT 2.5 metara, i znam da za njega ne treba registracija. Takođe imam johnson 4KS koji je upisan u plovidbenu na brodu kao pomoćni motor. Kako ide kada sa tim krenem van zemlje? Pretpostavljam da čamac može da prodje kao igračka, a kako stoje stvari sa pentom koja je registrovana na brod, a ide bez broda?
budens72:
Čim okačiš motor, čamac podleže registraciji.... čamac do 3m dužine bez motora ne podleže registraciji,znači samo na vesla...
zankiki:
To sve znam, ali to nisam ni pitao. Čamac ne podleže registraciji, i vučem ga za brodom. Penta je pomoćna na brodu.
To što ću ponekad da stavim pentu na čamac i provozam se znam da sam u prekršaju.
U gepeku penta nije na čamcu. Ajde da postavim ovako pitanje:
Da li mogu preko granice sa gumenim čamcem od 2.5 metara bez papira? Bez pente.
Da li mogu preko granice sa pentom koja je upisana u plovidbenu dozvolu broda? Bez broda i čamca?
Arsa:
To što čamac ne podleže registraciji, ne znači da se ne može registrovati.
Raspitaj se u kapetaniji da skineš motor sa plovidbene za brod i da napraviš plovidbenu za gumenjak sa tim motorom.
Mislim da to nije neka velika cifra, a mogao bi mirno da ideš sa njim gde god zaželiš.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju