E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
A sta kada prodje poplava
Savski Dunavac:
Drage kolege nauticari,
u medijima se vec pojavljuju komentari o tome kakve posledice ce ova katastrofa ostaviti na prirodu. S tim u vezi, mislim da bi bilo dobro da nam neko kompetentan objasni sta nas ceka - koliko je voda zatrovana, koliko ce trebati vremena da se ocisti, da li ce i kada moci da se konzumira riba iz Save, da li i kakve bakterije iz vode mogu predstavljati opasnost po kupace, komarci - kakve nove bolesti mogu preneti itd...I naravno kako se zastiti od svega toga...
Kapetan:
nisam strucan .... ali...
bice komaraca ko roda, sto se virusa i zaraza tice, ne jesti nikakvo povrce gde se voda izlivala, gde je samo kisa tukla to je ok... riba moze da se jede normalno ... i naravno licna higijena pojacana....
Savski Dunavac:
--- Citat: Kapetan 22, 05, 2014, 19:33:52 posle podne ---nisam strucan .... ali...
bice komaraca ko roda, sto se virusa i zaraza tice, ne jesti nikakvo povrce gde se voda izlivala, gde je samo kisa tukla to je ok... riba moze da se jede normalno ... i naravno licna higijena pojacana....
--- Kraj citata ---
Unutrasnja alkoholna dezinfekcija se podrazumeva preventive radi 114 ali mislio sam da nam neko objasni na pr. kada ce bakterioloska ispravnost Save biti na nivou uobicajenih, da li nam prete neke posebne bakterije iz vode itd.
l
barbanesa:
Nisam ni ja nesto kompetentan za ova pitanja ali zdrava logika da je u hrvatskoj i bosni pa i u Srbiji bilo dosta zrtava koje verujem i dalje plove Savom i Dunavom plus stoka ,znaci ne ulaziti u vodu sledeca 2 meseca a mozda i duze.. 4587
Arsa:
Po našim rekama leševi i onako plutaju preko cele godine.
Istina ima više leševa životinja koje "dobri" domaćini nakon uginuća prosto bace u reku da im ne smrdi u dvorištu. no125
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju