Nepogode na rekama... > POPLAVA 2013 i 2014
Vanredna situacija
LSI:
--- Citat: sceka 17, 05, 2014, 18:50:04 posle podne ---Ovo je vrhunski bezobrazluk: http://www.kurir-info.rs/jadno-ove-camce-ne-daju-dok-se-ljudi-dave-clanak-1372889 sB0
--- Kraj citata ---
I ja sam naleteo na taj tekst i napisao sam sledeći komentar:
Tekst vašeg novinara je prava sramota i pokazuje apsolutno neznanje vašeg novinara.
Čamci prikazani na slici nikako nisu podesni za spasavanje. Za spasavanje potrebni su čamci sa malim gazom i sa snažnim motorima. To su tzv. "smederevci", "šiklje" i razni gumenjaci. A plovila prikazana na fotografiji nikako ne bi bila od koristi u ovoj situaciji.
Zahvaljujući poreskoj politici naše države veliki broj vlasnika malih čamaca (pogodnih za spasavanje zbog ravnog dna i malog gaza) pogonjeni su motorima ispod 15 KS. Motori do 15 KS prosto su nemoćni za plovidbu protiv matice kakva je trenutno na Savi. Vlasnici tih čamaca u najvećoj meri nemaju odgovarajuće prikolice (koje je opet potrebno registrovati uz ne mali izdatak i to od nedavno svake godine, kao bilo koji automobil).
Dakle, najveći broj vlasnika malih čamaca nije u mogućnosti da svojim plovilom pomogne u ovakvoj situaciji.
Vaš novinar bi trebalo malo da pročita nešto i da se raspita malo pre nego što napiše jedan tako uvredljiv tekst kojim baca ljagu na mnoge obične ljude koji bi rado pomogli kada bi mogli.
Vaš novinar je mogao da ode do neke od marina i da u njima vidi da postoje spiskovi vlasnika koji su spremni da se odazovu pozivu i stave svoje čamce na raspolaganje.
Ali lakše je pljuvati po ljudima i ne pisati o tome da je bilo mnogo propusta u predstavnicima države i vlasti koji su potpuno nespremni dočekali ovu katastrofu i često nisu bili u stanju da odgovore na pozive onbih koji su želeli da se prijave da pomognu - nisu imali odgovarajuće formulare i sl.
Drago mi je što je nevolja ipak naterala predstavnike vlasti da se malo trgnu i da se angažuju i pozdravljam sve što se sada radi kako bi se ublažile posledice onoga što se više popraviti ne može. Pozdravljam sve one koji su se odazvali pozivu i izašli na nasipe. Verujem da će se solidarnost koju poseduje ovaj narod opet iskazati u punom svetlu. Možda ćemo od sveta i dobiti nekakvu pomoć. Možda će ona biti i velika. Ali najveći teret podneće ova zemlja i naš narod. Zato po onoj narodnoj: "U se i u svoje kljuse!".
A ovakvim novinarima treba zabraniti da pišu ovako sramotne stvari.
Medjutim, komentar nije prošao. SIstem ga je odbacio jer, navodno, dozvoljava samo 1.000 karaktera, a ovaj moj ima oko 1.700.
Ali ja ću ga preko nekoh mojih mreža proslediti na veći broj adresa kako bi što više ljudi moglo da ga pročita.
DuleN:
Lazo,
Mogao si im prostije napisati:
Pisite o Karleusi i dizite tiraz! Batalite camce i camdzije...
deda:
O takozvanim novinama necu da pricam ! Previse bih ruznih reci izgovoriti !
Nego , i nasi drugari iz Brckog su "popili" Vodu !!
LSI:
U medjuvremenu podelio sam tekst na dva dela.
Prvi, nakon svodjenja na 700 i nešto znakova je prošao. Ali se još nije pojavio (možda će kasnije).
Kada sam pokušao da "proguram" i drugi, čak ni kad sam ga smanjio na manje od 700 znakova - stalno dobijam poruku da je tekst veći od 1.000 znakova!
Febo:
Sava kod Brčkog počela da opada. Popucali nasipi na Hrvatskoj strani u selima Rajevo selo i Račinovci pa Sava potapa taj deo Hrvatske i zato pada nivo Save. Nivo Save u 19 sati manji kod Brčkog najmanje za 10-tak cm.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju