Nepogode na rekama... > POPLAVA 2013 i 2014

Vanredna situacija

<< < (3/14) > >>

STG:

--- Citat: packe  16, 05, 2014, 23:24:43 posle podne ---katastrofa nema zezanja sad sam se cuo sa rodjakom iz Kladova dunav ispod prve brane od kad je brana otvorena doso do ivice nasipa ozbiljno prazne akumulaciju

--- Kraj citata ---
Otvorena su sva prelivna polja na HE Djerdap I/II...Nije moguce uraditi bilo sta drugo i nije za neko cudjenje.
Brzina vodotoka od1040km-945km je 4-8kmh!

broker975fx:
Potrebne veće šiklje sa jačim motorima za Obrenovac. Zborno mesto je u Jakovu.

Ko ne može samostalno, nek se javi na 063 30 63 19 Boletu (šlep služba).

marke:
Traze camce plitkog gaza s jacim motorima od 25 konja a ako zelis jaci motor za siklju oporezuju te kao da imas jahtu. Znam da treba da se plati porez ali zato sad nema onoga sto bi zivote spasilo jer je luksuz.
Ja sam juce krenuo camcem ka Obrenovcu ali Yamaha 15  ne moze da gura uz poludelu Savu. 
Isto je sa naknadom za koriscenje voda gde li odose pare?  Mozda je mogla kapetanija da kupi neka sredstva ili recna policija. Sada bi ta sredstva dobro dosla. Ipak ova vlast (koja nije moj izbor) radi iznenadjujuce dobro na pomoci narodu. Moram da im odam priznanje.

Mozemo li mi kao ekipa "Moja Ladja" nesto da pomognemo?

LSI:

--- Citat: marke  17, 05, 2014, 15:48:51 posle podne ---...
Mozemo li mi kao ekipa "Moja Ladja" nesto da pomognemo?

--- Kraj citata ---

Ima li neka konkretna ideja?
Verujem da većina nas prati razvoj dogadjaja i da niko nije ostao ravnodušan na prizore koje gledam od noćas. Ali šta učiniti? Ako neko nije u stanju da sada u ovom trenutku izadje na nasipe i pomogne na licu mesta, možda bismo mogli da vidio kako da pomognemo onima koji su smešteni u ove centre za evakuisane. Možda bismo mogli da u narednih par dana sakupimo nešto što bi bar nekima od tih ljudi pomoglo.

Ipak, mislim da će mnogo ljudi donirati garderobu i slične stvari. Medjutim, prave razmere ove nesreće videće se tek za nekoliko dana i tek tada će se videti šta je zaista potrebno.

Ono što i u ovom trenutku znam, to je da će biti potrebne ogromne količine sredstava za dezinfekciju i deratizaciju.

Razmišljam o tome da se javim nekim mojim prijateljima koji proizvode ova sredstva, da se raspitam za cene pa da vidim šta i koliko bih mogao da kupim i to poklonim nekom od tih štabova kojih će sada biti u tim mestima koje je poplava uništila.

Ako  mislite da bi ovo mogla biti dobra ideja možemo i da se okupimo oko toga pa da nas više sakupi neku sumu kojom bismo kupili te proizvode... Razmislite i javite mi se.

deda:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju