Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Uništavanje srpske re;ne flote.

<< < (2/2)

Sinisa30303:
"Nastavlja se uništavanje onoga što je ostalo od srpske rečne flote koja  iz dana u dan nestaje. Sada se plaća danak nebrizi i lopovluku."

Lopovluk kako ga ti nazivas je poceo jos 80 tih godina.
Sve kancelarije IMP po bivsim Republikama su se odcepile od IMP i naravno zadrzale sta su u tom momentu imale kod sebe.
Ovo sto je ostalo na Dunavu su stare barze brodovi i dredzeri koji nemogu ni da se prodaju jel BLIO KOJA Zemlja u nasem okruzenju ima mnogo mladju flotilu.
Tako da je to za staro gvozdje.
Ono sto sam ja video od IMP plovila ( doduse spolja ) izgleda uzasno.
Dobro nemogu da poredim Norveski brod za exploraciju iz 70 tih godina sa ovim isluzenim a neodrzavanim brodovima.
Ali ok neko ce uzeti dobru lovu na mapiranju i odrzavanju Dunava.
Plan EEZ je da do 2020 poveca saobracajno ucesce Dunava sa 15 na 25% pa sad vi racunajte koliko ce Holandjani ili Nemci da uzmu od Srbije samo za ciscenje i odrzavanje.
Prosle godine sam ulazio u Holandsku ( drzavna firma) Dredzu koja izgleda na mostu kao da si seo u spejshatle a prostor za zivot je kao da si u Hotelu sa 5 zvezdica.
Kuvar je stvarno kuvar ne neko ko je priucen.Imaju Stjuarta koji namesta krevete odnosi prljave stvari pere ih i pegla i vraca u Kabinu.
Entertainmet room sa ogromnim TVom sa video igricama online kompjuterom itd.
Zanci da sam u svojim 20 tim upao na ovakav brod pa ja bih bez problema radio ture po 6 do 12 meseci.
Eto prijatelju tu mi nekaskamo vec smo svetlosnim godinama iza njih.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju