E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
Tegljenje camca/manjeg broda
Kapetan:
evo par slika koje blize objasnjavaju ono sto sam pricao , dule ima slike dok sam pristajao :)
Vise vezova , jedni su zategnuti drugi opusteni , prvo sam vezivao ove narandzaste a posle bele belih ima vise zato sam ih namerno otpustio ako puknu narandzasti da se sial prense odmah na 4 bela dok ne intervenisem
zadnji vezovi .. plavo beli konopac je vezan ovaj debeli je samo provucen kroz odlive za vodu , on je bio za prvo vreme posle sam zaboravio da ga sklonim, da su pukli prednji debeli konopac bi se u roku od 2-3 secunde sam izvukao ...
Kapetan:
jedino sam mozda trebao da pustim duze prednje konopce... to mi rece jedan mornar al drugi je vezivao pa nisam siguran sta je tacnije...
giganova:
Kapetane ti si car...
tvoj raspored vezivanja je cudo,cak si i bokobrane sklonio da se neizgrebu :drinks:
Kapetan:
--- Citat: giganova 07, 08, 2009, 15:38:55 posle podne ---Kapetane ti si car...
tvoj raspored vezivanja je cudo,cak si i bokobrane sklonio da se neizgrebu :drinks:
--- Kraj citata ---
rspored vezivanja izdrzao bez problema a bokobrane posle nisam mogao da stavim mornar me je vezivao posle bilo kasno ...
Kapetan:
--- Citat: Aka 07, 08, 2009, 15:26:58 posle podne ---Kap, hvala, lepo si me dopunio sa prilogom kako se NIKAKO ne treba vezivati u tegalj.
Krmeni kanap i te kako ima funkciju ali, neka ti bude, ja neću više o ovoj temi :suicide:
Definitivno, Bog čuva...!
--- Kraj citata ---
napominjem slazem sa sa tvojom slikom vezivanja , ne kazem da sam ja dobro bio vezan pogovoto sto me je mornar vezivao (narandzasti konopac) ... nikako mi se nije svidelo da provlaciu konopac oko ograde ali tako je uradio pa posle nije bilo mesta popravci ... sto se ograde tice u momentu dok nisam gledao kada su mi dizeli brod za farbanje takodje su za ogradu zakacili i izdrzala je tako da se nisam nogo sekirao ... sto se tice veza sa desnim bitvama takodje je on to uradio po meni nije trebalo ali posto je isti konopac ako bi puklo onda bi se odmotala na obe starne
ne razumem za krmeni ? koja je njegova svrha u slucaju pucanja prednjih konopaca osim da potopi brod ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju