E, ovako treba... > Honda

BF75L lampica za ulje

(1/5) > >>

jolovicn:
Zdravo svima,

pazario sam Hondu iz naslova i imam jedan problemcic. Lampica za ulje sija zeleno dok penta radi na leru, cim dodam gas ona se ugasi. Promenio sam ulje tako da je novo ulja OK. Da li neko zna kako ta lampca treba da radi i zasto se ponasa ovako kod mene?

Pozdrav.

brodmaja:
 Taj motor ima najmanje 30 godina !  lampica pokazuje pritisak ulja,na ler gasu slabije svetli ili cak treperi a kad se poveca broj obrtaja mora konstantno da svetli.kad je pritisak ulja ok. i sve u redu sa uljnom pumpom. Verovatno to nije nikad menjano. Bolje vrati taj motor,dok je vreme. nije bas bezazlen kvar.

jolovicn:
Posto je taj motor prilicno stajao pre nego sto sam ga ja uzeo I kada smo istakali staro ulje bilo je prilicno prljavo cak se na nekim mestima kod klackalica pretvorilo u mast. Da li postoji mogucnost da je to staro ulje negde zapusilo neke kanale I ako jeste da li postoji neko sredstvo kojim bi moror mogao da se ispere? Da li postoje neki filteri ulja koji su mozda zapusili?

Pozdrav.

mesechar:
postoji ali postojii velika mogucnost da zariba u toku akcije spasavanja ...a onda muke..jer moras uzeti u obzir da je taj motor vremesan i sigurno ima veliki broj sati ...gubi pritisak podmazivanja i kad su veliki luftovi u lezajevima i onda se klackalice lose podmazuju jer ne stize podmazivanje konstantno u glavu i tad se pravi ta lepljiva masa po klackalicama ...kako bilo prognoze nisu nesto dobre ..narocito kad tako reaguje po ladnom vremenu kakav ce pritisak biti kad ugreje i voda i vazduh.

packe:
uljna pumpa nemoze da baci ulje od te skrame na malom gasu kupi ispirol za ulje zagrej motor i sipaj ispirol  nek odradi u leru 20 minuta ispusti ulje i sipaj novo  ffff

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju