Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...
Nepovratni ventil
broker975fx:
Ne znam kakvu si pumpu planirao ali sa pumpom za tu nameru i kompenzacionim sudom imaš uvek pritisak kao na kućnoj instalaciji ili barem približan, ne treba ti nikakav ne povratni ventil, jedino običan kuglični da možeš da zatvoriš dotok
sale.m79:
Za kompenzacioni sud za dunavsku vodu flasa od koka kole litarska sve sto je veca ne valja voda se usmrdi.
broker975fx:
--- Citat: sale.m79 27, 01, 2014, 21:05:21 posle podne ---Za kompenzacioni sud za dunavsku vodu flasa od koka kole litarska sve sto je veca ne valja voda se usmrdi.
--- Kraj citata ---
Pa taj sud bi trebalo da je pod pritiskom tako da flasa od koce tesko da bi mogla, tj moglo bi ali to je onda kao da nema suda. Po prodavnicama nautičke opreme ima da se uzmu sudovi od 0.7l, meni su bili skupi pa sam stavio od centralnog grejanja, sve lepo radi mada bolje da je plastičan
nauticant:
Sve sto ti treba za vodovod na brodu imas u Beomarini na savskom setalistu nedaleko od Gazele
Zoran:
Stalno sam razmisljao o upotrebi vode na ladji.Ako nabavim vecu,normalno.
Sve vise i vise mi se dopada ideja,sve lepo zatvoriti hermeticki,mali kompresora za kola
na 12v,presostat,ventil od kamiona.Kompresorom podignes pritisak na 1-1.5 bara,i voda
pici.Usteda je na slavinama,koristis obicne a i sav materijal potreban za to kosta 20-30e.
Najvaznije sve mozes sam da uradis.
Mozda,samo mozda razmisli i o tome.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju