NAUTIČKI E-SHOP > ARHIVA - Malecni Oglasi
Brod Ancas Queen 24 7.40m x 2.45m- Odlican
broker975fx:
Meni ovo deluje bas ok - barem ovako na slici
Zanima me onako informativno jel sa ovim Volvo motorom moze da glisira i koja je neka okvirna potrosnja. Kakvo je ovo korito?
I ako je je glisersko ili poludeplasmansko kako se ponaša u deplasmanskom režimu i koje su okvirne potrošnje.
slavkor:
Brod je juce slikan,tu u Beogradu na Dunavu kod ulaza u Jojkicev Dunavac,imam jos slika ali bilo bi previse staviti sve.Ko je zainteresovan,ozbiljno,sve se moze pogledati.
Brod je nedavno uvezen iz Svajcarske i nije ovde jos pustan u vodu(nizak vodostaj) Po prici vlasnika u CH potrosnja sa ovim Volvo motorom pri punom gasu ide oko 20 l benzina na sat,moze da glisira. Motor je sredjen i dobar,bilo bi ga steta vaditi jedino zbog te nase registracije.Sa 1/3 gas bi isao solidno i trosio 5 l,kao sa nekim 20-25 ks vanbrodskim. Mozete jos na internetu proveriti dosta toga.
broker975fx:
Pa zato te i pitam, ako ide 6-7km/h uz vodu a troši oko 4l meni to deluje ok posebno što je na raspolaganju uvek velika rezerva snage
poljo:
Brod je odlican !
Gledajuci Arsin brod (ovo mi bas lici na taj) ovo je bas prava mjera za 2/3 clana posade i jos mozes da primis goste kad ti se hoce .
Nesto se ne sjecam da smo ozbiljno pricali o potrosnji kod ovakvih i slicnih plovila. Ja kako god da racunam km / vrijeme /potrosnja meni to sve izadje tu negdje i kod velikih i kod malih motora .
jedar:
Ovo je identican motor kao moj B20 inace proizveden od 1970 do 1975 i ima ga u starom volvou 140 na slici su 2 karburatora ima
varijanta sa jednim manje trosi ali i manja konjaza sve u svemu vrlo slican i brod kao moj ..samo sto mi je cena malo ..al ne poznajem srpsko trziste i necu da komentarisem dalje.. Znaci ko zadrzi motor moze da nadje isti ili slican izbusi jednu rupu i ima marine motor, jer je bukvalno samo jedna rupa kod termostata razlika..130 konja i 20 litara potrosnje na punom gasu i brzina od 24 cvora..odrzavanje noge je malo zajebanija stvar i mora se postovati procedura ..i vidim da je skinuta i oguljena.. one su polovne 1500-1800 evra a motor kao sto rekoh od 200-1000 (1000 je renoviran.
A da ga tera Yamaha od 25 konja, ne zaboravite da je sigurno tezak tonu i po plus posada+ prtljag gorivo...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju