Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
Registracija plovila - 2014. godina
vlada156:
Pozdrav svima,
Zadnjih godina se, za one koji nece da registruju kompletno camce, ustalilo da registruju camac na vesla, a potom od prijatelja koji je zvanicno kupio motor dobiju ovlascenje da probaju motor. Na tom ovlascenju koje vazi mesec dana ne pise datum tako da to je bila opcija... Medjutim u mojoj marini u Pancevu se prica kako od novog zakona vise ne prolazi ta opcija. Niko ne zna zasto tako da bih voleo da ako je neko procitao zakon da nas uputi koja je to izmena dovela do toga?
Drugo ja isto imam Big foot i 30ks i kad sam pitao u kapetaniji rekli su mi da sam treca kategorija zbog motora. Pitanje za kolegu iz Panceva kako je uspeo da prodje kao druga jel to motori od 30 ks ustvari imaju 29.55? Toliko sam izracunao da je granica.
Pozd
Kapetan:
granica nije u konjima neko u kilowatima... kw a ne hp
zankiki:
Ja sam hteo da registrujem brodić kao čamac na vesla, ali su mi u kapetaniji ljubazno objasnili da nema problema, ali da će ga u tom slučaju registrovati na 1 osobu, jer nije bezbedno da se više ljudi vozi na vesla... Pa sam registrovao sve regularno.
Biće da je još uvek kako na koga naletiš.
budens72:
I moj je na jednu osobu registrovan... ali tako je već par godina i nikada nisam imao problem, motor ima kupoprodajni ugovor ali nije upisan u plovidbenu
zankiki:
Ja sam hteo za prvi put sve po PS-u, dok sam imao čamac nijednom ga nisam registrovao.
Za dogodine će verovatno leći i neki 4T motor pa ćemo videti šta i kako....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju