Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Bozicno novogodisnji design
djbtea:
Lepa,praznicna promena k5 114 114
zica:
nedostaje prozor za trenutno slanje poruka
njegos68:
Valjda je trebalo novogodišnje božićni praznici...? Prvo ide nova godina pa Božić....jedino za one koji slave 25 decembra.. ali nebitno malo šareniša ne škodi...
LSI:
Neki nisu bili pažljivi na času!
Uvek ide prvo Božić, pa posle Nova godina - bitno je samo po kom kalendaru odredjujemo datume.
A mi smo, ovde u Srbiji, napravili pravu papazjaniju!
Koristimo Gregorijanski kalendar u svakodnevnom životu, a pravoslavno većinsko stanovništvo slavi Božić i Novu godinu po Julijanskom.
Uh, odmah da se ispravim - mi ovde u Srbiji slavimo po oba kalendara i to onda stvara zabunu kod nepažljivih učenika.
njegos68:
Ti ,Lazo si kao ovi iz Eu... 456 Sve tumačiš kako tebi odgovara ,a ako ti drugačije odgovara,istu stvar tumačiš drugačije... llll Kako može da ide Božić,pa nova godina?Koliko ja znam u Srbiji je zvanično u upotrebi gregorijanski kalendar...e tu ide prvo ide božić pa nova godina.. Ali Naša crkva(SPC) još uvjek koristi računanje po julijanskom kalendaru...Tako da Srbima pravoslavne vjere prvo dodje nova godina ,a 7 dana kasnije i božić.. http://blog.blic.rs/275/O-nerazumevanju-julijanskog-i-gregorijanskog-kalendara
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju