Autor Tema: Arsino Kuvanje  (Pročitano 33186 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slovenac15963

  • Mali od Roštilja
  • ***
  • Poruke: 66
  • www.mojaladja.com
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #30 poslato: 18, 12, 2013, 01:49:30 pre podne »
Arso nadam se da paštetu isto pakuješ po 250-300gr,za nas mršavije što nismo ješni.  114

Van mreže zankiki

  • Drekavac sa Srednjih voda
  • ********
  • Poruke: 3276
  • Pol: Muškarac
  • Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #31 poslato: 18, 12, 2013, 11:57:03 pre podne »
daj recept i za paštetu, ako je bio molim upustvo da ga nadjem  sajkaca

Van mreže Zoran

  • Moderator
  • Kapitalac Dunavski
  • *****
  • Poruke: 1687
  • Pol: Muškarac
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #32 poslato: 18, 12, 2013, 19:55:38 posle podne »
Niste ni primetili da su zavrseni IZBORI na Vozdovcu.
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže Arsa

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 2067
  • Pol: Muškarac
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #33 poslato: 19, 12, 2013, 06:47:49 pre podne »
daj recept i za paštetu, ako je bio molim upustvo da ga nadjem  sajkaca

Paštetu pravim tako što prvo napravim sardine (recept sam napisao na prethodnoj strani). Trudim se da masa bude sa manje ulja iz sardine. Zato sardine za mlevenje vadim onom kašikom sa prorezima.

Posle sameljem sardinu, dodam majoneza, senfa i bibera i eto paštete.

Najlepše je što se čovek ovde može igrati i isprobavati razne varijante.

Tako, kad imate samlevenu sardinu, možete tu masu podeliti na više delova i isprobavati razne kombinacije sa paprikom, sirom, maslinama, belim lukom ... Šta god želite.

A maže se na slane galete sa susamom.  roll4
« Poslednja izmena: 19, 12, 2013, 13:53:05 posle podne Arsa »
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže Arsa

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 2067
  • Pol: Muškarac
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #34 poslato: 19, 12, 2013, 06:51:25 pre podne »
Arso nadam se da paštetu isto pakuješ po 250-300gr,za nas mršavije što nismo ješni.  114

Za tebe i neke moje drugare, ide originalno pakovanje 2,5 kg.  lol
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže slovenac15963

  • Mali od Roštilja
  • ***
  • Poruke: 66
  • www.mojaladja.com
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #35 poslato: 19, 12, 2013, 20:24:14 posle podne »
blago nama. Arso domačine sretna slava. 114

Van mreže Arsa

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 2067
  • Pol: Muškarac
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #36 poslato: 09, 11, 2014, 17:27:53 posle podne »
Uštipci od šajota.

Šajot je bodljikava vrsta tikvica koja se u poslednje vreme odomaćila i kod nas.

Elem, evo prostog recepta.

Šajot oljuštimo kao šargarepu.

Obzirom da ovo povrće ima bodlje, problem se rešava navlačenjem čistih rukavica.

Kada odstranimo koru, izvadimo semenku koja se nalazi u sredini ploda.

Plod se narenda, posoli, i ostavi da odstoji u frižideru oko sat vremena. Potom se masa izvadi, i rukama iscedi.  Izađe baš puno tečnosti.

Doda se heljdino (može i obično belo) brašno, biber, vegeta i kesica praška za pecivo.

Masa se dobro promeša, ostavi da još malo odstoji i potom se kašikom zahvata i prži u vrelom ulju.

Ukus je stvaaaarno dobar.

Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže zica

  • Veliki dugodlaki Drekavac
  • ****
  • Poruke: 468
  • Pol: Muškarac
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #37 poslato: 10, 11, 2014, 17:04:34 posle podne »
 114 Arso kaži mi dali to bleji  grokće.

Van mreže Arsa

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 2067
  • Pol: Muškarac
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #38 poslato: 10, 11, 2014, 22:48:35 posle podne »
114 Arso kaži mi dali to bleji  grokće.

Nit bleji nit grokće.  lol

Ali, kao prilog, bilo je i nešto što pijuče sa 8 nogu.  sajkaca
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže Kapetan

  • Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • *****
  • Poruke: 16690
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #39 poslato: 11, 11, 2014, 00:07:12 pre podne »
Daj jos jednom oko rukavica ? Ova povrcka ne izgleda uopste bezazleno :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk


Van mreže Arsa

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 2067
  • Pol: Muškarac
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #40 poslato: 11, 11, 2014, 07:05:27 pre podne »
Daj jos jednom oko rukavica ? Ova povrcka ne izgleda uopste bezazleno :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Sve zavisi od starosti povrća. Što je plod stariji, bodlje su tvrđe.

U svakom slučaju, staviš rukavice dok oljuštiš pacijenta i ne boli te glava. Ako nemaš rukavice, šajot mošeš držati uz pomoć obične kuhinjske krpe.
Ispuni godine životom, a ne život godinama.

Van mreže zankiki

  • Drekavac sa Srednjih voda
  • ********
  • Poruke: 3276
  • Pol: Muškarac
  • Dunav oko Novog Sada
    • Marissa
  • Brod tip: Pasaat 735
  • Marina: Plavi Dunavac, Novi Sad
  • Veličina: 8.65
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #41 poslato: 11, 11, 2014, 09:21:52 pre podne »
Zarežeš sa strane na dva mesta gde ćeš da držiš dok ljuštiš  sajkaca

U medjuvremenu možeš da vežbaš sa kestenom  ha ha ha

Van mreže LSI

  • Drekavac sa Srednjih voda
  • ********
  • Poruke: 7037
  • Pol: Muškarac
    • LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #42 poslato: 11, 11, 2014, 09:51:52 pre podne »
Толико муке око тог бодљикавог прасета.

Ја остајем веран класичном прасету - извини, Арсо, није минирање теме, него изношење личног става!

Van mreže srsa

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 2072
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • Брод СРСА
  • Brod tip: челични кабинаш
  • Marina: марина ЈП Ада Циганлија
  • Veličina: 10х2,9м
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #43 poslato: 11, 11, 2014, 13:54:13 posle podne »
 Ма бодљикаво или класично, прасе је прасе, само нек је реш и да има шприцера.  flasica  357  ffff

Van mreže Arsa

  • Kapitalac Dunavski
  • *******
  • Poruke: 2067
  • Pol: Muškarac
    • salveta
  • Marina: Ada Ciganlija
Odg: Arsino Kuvanje
« Odgovor #44 poslato: 11, 11, 2014, 15:14:23 posle podne »
Mnogi će na prase da zaborave u budućnosti koja je već počela.

Za svaki slučaj, ja predlažem i alternativu.  lol

Recimo žirafa. Ima vrata koliko nećeš.  stri
Ispuni godine životom, a ne život godinama.