E, ovako treba... > Enterijer
pod (patos) za camce
SaleBeograd:
25648
Znaci bolje mi je da stavim 3-4 daske na sredinu i to je to?
zankiki:
Na to niko ne može da ti odgovori sem tebe. Hoćeš biti uglavnom sam na čamcu i pecati, ili će se vozati vas više, porodični izleti i slično...
Misha D:
iz vise razloga se ostave po 20-25cm sa strane:
-mnogo je laksa konstrukcija kada se ona mora podici da bi se pronasla izgubljena udica, varalica, olovo, kljucevi i sl.
-izbacivanje vode-kisnice pomocu ispolca je jedino moguce ako postoji taj prostor sa strane.
u bivsem camcu sam pod napravio od daski arisa fabricki impregniranih i kupljene su bile u "Uradi sam"u Bgd.
Isti pod od nekog drugog tezeg drveta se tesko moze podici kada upije vodu.
Posle dve godine nisam primetio neke promene ili deformacije.
igorbos:
Sto manje ostrih uglova to bolje!To ja praktikujem kad imam camac.Znaci patos od stranice do stranice samo na kraju patosa prema motoru s jedne strane ostavim mobilnim kraj jedne daske za duzinu razmaka egija za izbacivanje vode i to je to.U camcu se pada,uganjuju noge (na siroko razmaknutim daskama pogotovo) propadaju i zaglavljuju pa se lome prsti (govorim o djecijim mokrim nogama),stvaraju se trescice vremenom na svim tim ivicama pa se zabijaju u tabane itd,itd.Jedino sto je problem je da daske trebaju biti mokre kad se kroje za patos jer ako ih iskrojis suve i postavis nabreknu i ispuce se kao i parket u stanu.Neko ce reci da takav patos nece trajati dugo zbog kvasenja ali svaki se patos ugiba,struze raznim predmetima koji se tiskaju po camcu ostecuje sei ubrzo pokvasi.Mnogo,mnogo je bezbolnije kad puknes ledjima ili glavom o ravan (puni) patos nego o patos s razmaknutim daskama.Bezbjednost prije svega,a i kroz takav patos ne propada nista.
ok
slovenac15963:
Zorane molim te da mi objasniš ovo u vezi plavog kamena. hi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju