E, ovako treba... > Elektrika
Solarni Paneli ugao postavljanja
zankiki:
Nisam razumeo samo onaj deo o odnosu 1:5?
zankiki:
Ukapirao.
Reci mi pošto se razumeš očigledno, trenutno imam ploču 100W i akumulator 100Ah.
Ako odlučim da stavim još jednu ploču od 100W, da li mogu da dodam još jedan akumulator, pa da ih paralelno povežem, ili je bolje uzeti jedan veći akumulator?
zankiki:
Imam jedan od kola, AGM, nov, ali lako mogu da nabavim još jedan identičan, pa pitam da znam ako bude bilo potrebe za više struje. Mada nemam neke velike potrošače na brodu - led rasveta, punjač za mobilni i laptop, pumpe za vode (koje rade 5 minuta na dan)...
Terca:
--- Citat: zankiki 17, 03, 2014, 21:28:23 posle podne ---Nisam razumeo samo onaj deo o odnosu 1:5?
--- Kraj citata ---
--- Citat: Obrad strasni 17, 03, 2014, 23:15:21 posle podne ---prosto, ako planiras potrosnju od 10A pravis sistem od 50A to je idealno a u nasim uslovima pije vodu i 1:3 pa malo vodis racuna
--- Kraj citata ---
--- Citat: zankiki 18, 03, 2014, 07:56:50 pre podne ---Ukapirao.
...
--- Kraj citata ---
Ja nisam ukapirao. Jel' smo to počeli da energetski bilans računamo u amperima? Može li neko pojašnjenje ovog koncepta?
Kapetan:
--- Citat: Obrad strasni 19, 03, 2014, 00:07:41 pre podne ---lap top nije mali potrosac....
--- Kraj citata ---
da ne generalizujemo .... manji laptopi vuku oko 2 ampera na sat ... ozbiljniji produkcioni oko 4-5 ampera... ni u jednom slucaju to nije velika potrosnja...
sada mogu da se kupe za laptope jako ekonomicni pretvaraci koji sa 12 volti dizu na voltazu laptopa , sto je jako korisno jer se ne dize sa 12v na 220v pa se posle ponovo obara na recimo 19v koliko trose laptopi ...
koga zanima ima kod mene 12v i 220v univerzalni punjac od 90watti
http://www.gusari.com/index.php/101206/5106/notebook/ac-i-automobilski-adapter-za-notebook-90w-ozu931-univerzalni-detail
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju