Opšta...Tu smo... > Ako neko zna ...

Gde uraditi tehnicki za prikolicu

<< < (2/10) > >>

LSI:
Sci,

Tehnički pregled prikolice rade svi servisi u kojima se inače obavljaju tehnički pregledi vozila.
Dakle, treba da odete do nejbližeg servisa i sa njima se dogovorite kad je najzgodnije da dovučete prikolicu (obavezno stavite trougao i budite sigurni da vam je ispravna svetlosna signalizacija).

Problem može da bude ako je prikolica tzv. "samogradnja".

U tom slučaju, procedura je nešto složenija.
Potrebno je da se sa servisom dogovorite da prikolicu dovučete u vreme kada kod njih dolaze ljudi iz Instituta koji vrše tehnički prelged na osnovu kojeg dobijate atest za prikolicu. Tek sa tim atestom možete da nastavite proceduru registracije. (Napomena: nisam siguran da to rade u svim servisima ali to će vam reći u servisu u koji odete da se raspitate.)

I još nešto, očekuje se usvajanje izmena zakona o bezbednosti saobraćaja i u jednom delu se bave i prikolicama i registracijom prikolica.
Kako sam obavešten, ubuduće biće moguće dobiti atest i registraciju samo za prikolicu izradjenu od strane radionice koja je sertifikovana za izradu prikolica.

Ono što je do sada važilo - da uz izjavu dva svedoka overenu u mesnoj zajednici možete da registrujete prikolicu - više neće biti moguće.

Zato preporučujem svima koji imaju prikolice za čamce iz samogradnje, ako misle da ih u budućnosti koriste - razmislite da li vam se isplati da do kraja godine uradite atest svoje prikolice i podnesete zahtev za registraciju!

Cena tehničkog pregleda i registracije je nešto izmedju 6 i 8 hiljada (bila kada sam zadnji put proveravao, ne znam u ovom trenutku). Atest je pre tri godine koštao još par hiljada.

LSI:
Eh, da, zaboravio sam nešto.

Koliko znam, ni u ovom, ni u izmenjenom zakonu ne prave razliku izmedju prikolica teretnih i prikolica za čamce. Postupak je isti.

Zašto su ovi u AMSSu rekli da ne rade pregled prikolice za čamce? Možda zato što se one ne spominju u njihovim papirima...

LSI:
Još jedna informacija u vezi sa ovim.

Ko ima atest prikolice iz vremena kada su izdavane tzv. treće tablice, može da odvuče svoju prikolicu do najbližeg tehničkog servisa i zatraži tehnički, uz prezentaciju atesta.

U saobraćajnoj dozvoli koja se sada izdaje po važećem zakonu, upisuje se da je reč o lakoj teretnoj prikolici ali se po novom uputstvu sada upisuje i oblik namene - da je namenjena za prevoz čamaca (ovo ranije nije bilo i verovatno zato u nekim tehničkim servisima kažu da ne rade preglede za registraciju prikolica za čamce).

Kako ne biste rizikovali da vam saobraćajna policija naplati kaznu što vučete neregistrovanu prikolicu (ako ne prihvate priču da idete na tehnički) to možete da prevazidjete tako što ćete uzeti probnu tablicu - nije skupo ali morate da se šetate.

LSI:
I samo da dodam još i ovo:

Ako ste imali treću tablicu i vratili je, potrebno je da u tehnički servis, u kojem ćete raditi pregled, ponesete kopiju atesta i potvrdu o odjavi treće tablice. Posle toga u servisu urade tehnički i u Ljermontovoj podignete novu tablicu.

Ovo, naravno, važi za nas u Beogradu, a ostali će tablicu podići tamo gde inače podižu tablice za automobile.

bugi:
Moja saznanja su sledeca
Ne moze se registrovati prikolica iz samogradnje...licno bio na masinskom
Dok se ne uskladi zakon ili sta vec mogu samo fabricke prikolice da se registruju tj one koje imaju atest

Tehnicki se obavlja u auto kuci kompresor na Dorcolu,tamo ja idem

Kad se sredi zakon ili sta vec mozda ce se moci registrovati prikolica ali ne od majstor Zike vec od neke radionice. Pa podaci o kvalitetu materijala,atest varioca...pa nacrti,preseci,srafovi,lezajevi...
Zakomplikovace to nasa administracija sigurno

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju