E, ovako treba... > Elektronika

AIS cele Srbije

<< < (11/13) > >>

deda:
1. Uredbom o vrstama usluga rečnih informacionih servisa (RIS) (Službeni glasnik RS br. 63/2013) i početku njihove obavezne primene propisuju vrste usluga Rečnog informacionog servisa sa početkom obavezne primene RIS-a od 01. januara 2014 godine  i to za sledeće usluge:- za lociranje i praćenje brodova primenom AIS sistema,- elektronska saopštenja brodarstvu (NTS)

Sva plovila, osim čamaca, plovećih tela i plutajućih objekata koja plove u području RIS-a, na rekama Dunav i Sava su dužna da koriste propisane usluge i informacije RIS-a, moraju imati pravilno programiran ATIS kod, odnosno podatak o plovilu na AIS(RIS) transponderu.

Sem propisanih prekšajnih kazni propisane članom 5 Uredbe, zabraniće se upotreba plovila koja ne koriste usluge RIS-a.2.
Svi brodovi unutrašnje plovidbe moraju da imaju ENI – jedinstveni evropski identifikacioni broj koji se obavezno upisuje u brodsko svedočanstvo i svedočanstvo o sposobnosti broda za plovidbu.

Plovila upisana u upisnike, pre obaveze dobijanja ENI broja, ista dobijaju od Ministarstva saobraćaja, sektora za vodni saobraćaj, Nemanjina 22-26, Beograd, na osnovu priloženog izvoda iz upisnika brodova dobijenih od kapetanije i zahteva vlasnika za dodelu ENI broja.

Tako glasi saopštenje kapetanija.

petar_kozic:
Ja na plovputu videh da od :

01.01.2014. je obavezno:

електронско извештавање са пловила (ERI)
електронска саопштења бродарству (NTS)

01.01.2015. je obavezno:

лоцирање и праћење бродова применом AIS система
информације добијене путем електронских пловидбених mкарата (ENC)

petar_kozic:
Izvinjavam se, vidim da su promenili.

zankiki:
Mi se vodimo kao čamci sa kabinom, tako da...  dodo

petar_kozic:

--- Citat ---Mi se vodimo kao čamci sa kabinom, tako da...
--- Kraj citata ---

Sve do 15m duzine i 3m sirine , deplasmana do 15t se karakterise kao camac.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju