E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Nepoznata sprava na priponama
tangabravo:
Pošto sam ja još uvek neuk jedriličar imam nekih nedoumica u vezi delova snasti. Naime kada sam doterao jedrilicu iz NL pored ostalog dobio sam i nešto što liči na dva spojena kruga kada se spoje po po prečniku. Iz prve projekcije gledano je krug a iz druge projekcije jke krst. Na jednoj jedrilici na berzi samvideo razapeto izmedju krme i jarbola , pa me zanima čemu to služi. Dobro more
Kapetan:
daj sliku
Zole:
Prvo dobro došao Tangabravo!
Taj deo je radar reflektor a služi da bi te brodovi koji imaju radar lakše uočili tj bolje.
Dobro vetar i mirno more
Arsa:
Imam i ja tu "spravu" na brodu.
Zole je rekao zašta služi.
I mene zanima kako se ona koristi.
... Iskreno rečeno, činilo mi se smešnim. Dva plastična kruga sa prorezima do centra . Kad se spoje to izgleda kao krst.
Slikaću ovo kad odem na brod.
Ne bi to bilo na brodu da nema svoju svrhu. grandpa
Ako neko zna, dobro bi bilo da nama, neukima, objasni kako se ovaj radar reflektor koristi. roll4
Kapetan:
ako je u pitanju nesto ovako :
onda je dovoljno okaciti ga na najvislju tacku na brodu i to je to .. nije bas plastican , od aluminijuma je ili nekog drugog materijala , a mozda je posle toga presvucen plastikom ... radarski snop sa broda se odbije o njega i vrati na brod tako da daje bolji radarski odraz plovila... najvise se koristi na jedrilicama od plstike posto nemaju jasnu radarsku sliku ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju