E, ovako treba... > Tomos
Tomos - dužina "noge"
Atanas011:
Veliki pozdrav svima!
Novajlija sam u ovoj priči, pa bih nešto pitao.
Hteo bih na gumenjak (Navigator III, dužine između 2,5 i 3 metra) da stavim motor - Tomos 3,5 ili 4.
U uputstvu za ove mašine stoji da "visina krmenog dela za kratku nogu treba da iznosi 38-40cm, a za dugu 49-51cm, tj. da antikavitaciona ploča bude bar 10cm ispod površine vode". Tu stoji i da dužina kratke noge do AK ploče iznosi 46 cm, a duge 57 cm.
Na drugom sam mestu našao da AK ploča treba da bude u nivou dna čamca ili do 5cm iznad njega, kada je motor u neutralnom trimu.
Izmereno rastojanje od gornje ivice nosača motora do površine vode (sa nas troje u čamcu) je 43-44cm, a od gornje ivice nosača do dna čamca - 50cm.
Pitanje glasi: da li za ovaj čamac odgovara Tomos motor sa dugom ili kratkom nogom?
Darkobp:
slika ce ti reci vise od hiljadu reci thumbup
i do 50mm se "prasta'' 6589
Atanas011:
Hmm... I dalje mi nije jasno.
Ako stavim kratku nogu AK ploča će biti 2-3cm ispod nivoa vode i 4cm iznad dna čamca.
Ako stavim dugu nogu AK ploča će biti 13-14cm ispod nivoa vode i 7cm ispod dna čamca.
Kako u to da uklopim tih 5cm koji se praštaju?
njegos68:
Da pokušam da pomognem.... ostavi se nivoa vode,to nema veze...bitno ti je da kavitaciona ploča bude u ravni dna camca ..može i niže 1-2 cm... to je kod većih motora,a tebi kod tomosa i neces osjecati neku razliku.... zato stavi to na čamac i šibaj...
Atanas011:
Je l' to znači da treba da stavim dugu nogu?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju