E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja Djena ship
Kapetan:
--- Citat: gorance 28, 07, 2010, 10:52:19 pre podne ---Ove brodove je pravio Djena,Brankov otac.Sa svakim camcem ili brodom postoji neka mana,pa sad...
--- Kraj citata ---
nema brod manu vec majstor nije lepo proracunao sta gde i koliko treba... prvog dana su izgledali savrseno kako vreme prolazi to im se pramac sve vise ostecuje, verovatno ga talasi lome sta li.. sta ce biti za 10 godina kada se lim istanji ? na sta ce onda licii ovi pramci ? a pitanje je kako izgleda korito ispod vodene linije...
kemppi:
Do ovakvih deformacija dolazi jer proracuna uopste ni nema.Za izradu projekta je potrebno platiti inzenjera,jer je proracun broda izuzetno komplikovan posao,pa majstor sve i da hoce ne moze da ga proracuna,tako da se sve svodi na neko iskustvo sa neizvesnim ishodom.
Pre par godina sam prijatelju pravio brod(camac sa kabinom) i od inzenjera dobio literaturu za proracun,ali iako sam masinske struke nista nisam mogao da izracunam,pa mi je on dao podatke o debljini materijala i vrsti profila za razlicite dimenzije plovila.
Na kraju ove sezone treba da radim brod iz samogradnje koji je 2 puta potonuo ove godine,masinski inzenjer brodogradnje ce da osmisli i nacrta kako da ga stabilizuje,a ja bi trebalo da napravim to sto je on zamislio i bas me zivo interesuje na koji nacin moze da se poboljsa stabilitet broda.
Kapetan:
kempi slazem se od reci do reci ....
sto se tice stabiliteta pogledaj na forumu amsterdamsko resenje , ja sam ga video na par brodova novije proizvodnje mogu ti reci da je jako uspesno ....
broker975fx:
Juče na 4 julu pristala dva alu Đenina katamarana veličine nešto većeg od prosečnog stana. I veći i manji sa alama od pogona. Činimi se da veći gura 2 puta po Y 25 HT a manji dve honde od po 40 ks. Vidi se da je upucano u opremu i sve u svemu lepo izgledaju doduše reče mi neko da je cena za veći čak 100000 eurosa. Prostora koliko hoćeš i napred i pozadi + cela terasa iznad kabine. Po slobodnoj proceni dužina preko 12m širina oko 4m. Deluju kao reklamni modeli i verovatno išli na šatro karneval
dale:
bili su jce na karnevalu 4 katamarana iz mitrovice, prelepi su, svi sa jakim vanbrod. motorima, a na jednom su se i videle kante (burad) za gorivo koje su pogoreli do beograda
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju