The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva

Kurs za VHF operatera NOVI ZELAND 40 eur

<< < (3/3)

evrotec:
Ovaj certifikat sa N Zelanda vazi samo  u Zelandu 

evrotec:
U mojim knjigama je stajalo da se izdaje dozvola za koriscenje VHF i ta dozvola se vezuje za plovilo i ujedno dobijas broj slicno mobilnom broju a koriscenje bez te dozvole je kaznjiv i prilikom prodaje plovila novi vlasnik mora da trazi dozvolu za posedovanje iste
Dok je certifikat kao vozacka da znas da je koristis svuda u svetu i da te svi razumeju
Ps :ja sam ovo sve prosao u swedckoj videcu sta ce od toga da mi priznaju u Srbiji u svetu je priznato

Kapetan:

--- Citat: evrotec  15, 09, 2013, 12:12:55 posle podne ---U mojim knjigama je stajalo da se izdaje dozvola za koriscenje VHF i ta dozvola se vezuje za plovilo i ujedno dobijas broj slicno mobilnom broju a koriscenje bez te dozvole je kaznjiv i prilikom prodaje plovila novi vlasnik mora da trazi dozvolu za posedovanje iste

--- Kraj citata ---

sve sto si naveo odnosi se na kupovinu radio stanice za brod a ne za dozvolu za koriscenje, identicna je procedura i kod nas...

iz nekog razloga RRA trazi da na brodu imas brodsku stanicu, ok to ima neke logike ali zasto ne izdaju sertifikat i za one stanice koje imaju siri opseg nije mi jasno... ovo samo ide u prilog prodavcima , a ne i korisnicima... iz tog razloga ja nikad nisam registrovao moju stanicu kao brodsku ...

evrotec:
Mislim na stanice  25w koje se montiraju sa antenom i kad je registrujes dobijas broj na kome mozes biti pozvan u bilo kom kraju sveta bez kruzenja vec direkno upotreba bez dozvole je kaznjivo i zato traze da imas certifikat da je koristis kad iznajmis brod

Kapetan:

--- Citat: evrotec  15, 09, 2013, 15:23:26 posle podne ---Mislim na stanice  25w koje se montiraju sa antenom i kad je registrujes dobijas broj na kome mozes biti pozvan u bilo kom kraju sveta bez kruzenja vec direkno upotreba bez dozvole je kaznjivo i zato traze da imas certifikat da je koristis kad iznajmis brod

--- Kraj citata ---
za iznajmljivanje broda da ... mada mislim da ne mozes biti pozvan u bilo kom kraju sveta ... vec samo u lokalnom dometu VHF stanice...
inace MMSI broj se moze dobii i preko interneta , bila je neka tema ja uzeo neki US broj ... dele ko oce da uzme ...

po meni to je lose, al opet i nije ... sad mozes da uzmes mobilni broj na trafici i nikom nista ... isto bi trebalo uvesti i za radio stanice...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju