Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Riblja Mladj

<< < (14/22) > >>

petar_kozic:
Pa da li se jedu ne znam. Nisam jeo akvarijumske ribe.

A, ovo drugo, ako u Africi ledi jezero malawi onda mogu bez grejaca.    sB0

Bećar:
Što se tiče ciklida,podsetila me je podloga na njih,obožavaju kamen.

A što se tiče pumpe za vazduh ja bih uradio sledeće:
Uz sam ribnjak iskopao bi dovoljno veliku rupu,sa prelivom - prirodni pad,u kojoj bi bilo dovoljno vode u kojoj bi vodena pumpa mogla da funkcioniše.Ako je pumpa prejaka ili rupa mala ,ispumpaće svu vodu napolje
Rupa ( preliv )bi skupljala svu površinsku nečistoću na jednom mestu pošto voda koja se sliva u rupu za sobom nosi i nečistoće ( lišće,grančice...)
U rupu sa vodom ubaciš pumpu za vodu a crevo od pumpe za vazduh staviš što bliže usisu vodene pumpe da bi usisavala velike mehurove vazduha.
Impeler ih usitnjava i sa vodom izbacuje u bazen a tako sitan vazduh duže ostaje u vodi kao izmaglica  a ne kao veliki mehurovi koji jure ka površini.

Pri vrhu rupe sa pumpama stavi neko sito-filter koji bi sakupljao nečistoće .
Tu rupu možeš koristiti za doziranje lekova,vitamina ,sitnije prihrane...

Na snimku se ne vidi krajnji ishod,efekat kako izgledaju mehurići i koliko se zadržavaju u vodi
Mada je definitivno najjevtinijie rešenje

Arsa:
Kapetane ciklidi, po meni, nisu za tvoj ribnjak. Ima više razloga.

Oni nisu interesantni kao hrana pošto u našim uslovima ne mogu da narastu do neke konzumne veličine.

Nisu ni lepe ribe za gledanje i uživanje u njihovom kretanju. Ne kreću se na površini vode već se kriju po rupama i u kamenu.

To je izuzetno agresivna vrsta ribe. Pod tim podrazumevam da jedu ikru drugih riba, i napadaju druge vrste a veoma brižni su roditelji. Ženka u slučaju opasnosti čuva mlađ u svojim ustima. Imao sam snimak na kome se vidi kako jato ciklida maltretira i na kraju ubija soma od 5-6 kila. Izgrizli su mu peraja i totalno ga onesposobili.

Mislim da bi tu pre odgovarale autoktone vrste. Ja bih pre stavio šarane. Ako nemaš njih, a imaš kamenito dno, dobru aeraciju i hladniju vodu onda razmisli o klenovima, mrenama, krkušama i linjaku koji ne pravi pitanje kvaliteta vode. Možeš da ubaciš i kedere (belice) kojih verovatno imaš u obližnjem potoku. Tako bi klenovi, kad porastu imali dopunu obroka.

Za aeraciju je, kako ti već rekoše, najbolje kada voda pada sa visine u jezerce.

Kapetan:
voda ce verovatno padati sa visine.... solarci/pumpe/rasprsivac...
gledao sam ciklide to nije bas zanimljivo.. ubacicu 100 Koi sarana i 100 obicnih , jedno somce omanje ... malo ovih domacih riba iz potoka i za pocetak je to to ...
saranima cu jedan deo jezera zatrpati peskom/zemljom da imaju gde da krtoze ....

nego sad cekam panele (vec treca nedelja) da nastavim izgradnju sistema za aeraciju ....

Bećar:

--- Citat: Arsa  03, 06, 2016, 10:37:16 pre podne ---Kapetane ciklidi, po meni, nisu za tvoj ribnjak. Ima više razloga.

Oni nisu interesantni kao hrana pošto u našim uslovima ne mogu da narastu do neke konzumne veličine.

Nisu ni lepe ribe za gledanje i uživanje u njihovom kretanju. Ne kreću se na površini vode već se kriju po rupama i u kamenu.

To je izuzetno agresivna vrsta ribe. Pod tim podrazumevam da jedu ikru drugih riba, i napadaju druge vrste a veoma brižni su roditelji. Ženka u slučaju opasnosti čuva mlađ u svojim ustima. Imao sam snimak na kome se vidi kako jato ciklida maltretira i na kraju ubija soma od 5-6 kila. Izgrizli su mu peraja i totalno ga onesposobili.

Mislim da bi tu pre odgovarale autoktone vrste. Ja bih pre stavio šarane. Ako nemaš njih, a imaš kamenito dno, dobru aeraciju i hladniju vodu onda razmisli o klenovima, mrenama, krkušama i linjaku koji ne pravi pitanje kvaliteta vode. Možeš da ubaciš i kedere (belice) kojih verovatno imaš u obližnjem potoku. Tako bi klenovi, kad porastu imali dopunu obroka.

Za aeraciju je, kako ti već rekoše, najbolje kada voda pada sa visine u jezerce.

--- Kraj citata ---

Ja sam,onako ,usput pomenuo ciklide pošto sam video da je dno popločano kamenom.Nije namera bila da priču širim u tom pravcu
A da li su lepe...

photo hosting           
how to screenshot on windows

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju