E, ovako treba... > Yamaha

yamaha 40ks 2t autolube

<< < (10/11) > >>

srsa:
Лаки, чим ниси успео да изгураш пун број обртаја, требаће ти један број "теретнија" елиса и, уз правилно тримовање мотора, биће све ОК.  А потрошња ће ти бити 8 - 10 литара ( вероватно и мање) на двотрећинском гасу при брзини од 30 км/час.   ok

zankiki:
Nešto mi deluje presporo tih 40-ak kmh od te yamahe, mada je i taj čamac poprilični širok i težak... Nemam puno iskustva sa takvim čamcima pa možda i grešim...

LSI:
Ево мене опет с истим проблемом и истим питањем.

Дакле, после неколико вожњи, закључио сам да са чамцем опремљеним као и обично и с две особе у њему, могу да остварим максималну брзину нешто изнад 40 км/сат и при том, на пуном гасу постижем око 4700-4900 о/мин.

Пропелер који сад имам има ознаку 11 3/8 х 12.

Идеја ми је да натерам мотор да постигне 5000-5500 о/мин, колико пише у спецификацији.

Да ли постоји пропелер који би имао пречник мањи за 1 инч? Мислим да би то решило мој проблем.
Друга алтернатива је да скратим корак са 12 на 11 или чак на 10 инча.

Drivee:
10 3/8 13, ovo ima manji pich ali je veca, ne znam da li bi bila teretnija, mislim da da.. a mislim da je bas ovo njena fabricka elisa.

LSI:
Мени се чини да би та можда била идеална.
За број мањи пречник требало би да повећа број обртаја бар за 300-500, а за број продужен корак требало би да одржи брзину коју сад имам.

Може ли се тај пропелер испробати?
Колико би коштао (можемо о томе и преко приватне поруке)?

Ја имам за замену пропелер за Хонду - Солас, ТБ 20 15 (9,90 х 11) за моторе од 25 до 30 КС. Потпуно је исправна, практично некоришћена (замењена је због оптимизације рада мотора).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju