Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Gumeni camac i motor za ponekad...

(1/3) > >>

shpricer:
Pozdrav svima.. nov sam ovde i prikljucio se da podelim jednu ideju i vidim da li je neko sproveo istu u delo, ima neki savet i sl.

voleo bi da imam camac, ali kao i vecina nemam preterano vremena. realno bi ga koristio nekoliko vikenda godisnje na Savi i Dunavu i eventulno odlazak na more..
 poceo sam da gledam gumene camce, pa sam gledao sa RIB, pa pasare... sto vise covek cita i googla, samo se zapetljava i opet vrati na pocetak.

ideja je sledece: gumeni camac sa sklopivim dnom (alu na pr.).. postoje izvesni kineski Z Ray i Navigare 310-330cm vec za oko 800e
                         i uzeti neki motor 5-8 KS, polovan ili nov

...tako bi sve moglo (valjda) da se uklopi u cifru od oko 1500 EUR.

dobre strane su sto se takav camac raspakuje, tezi oko 70kg, pa verujem da bi i camac i penta stali u kola cak i do mora,cime se izbegava prikolica i registracija iste svake godine

pretpostavljam da bi takav camac i na moru posluzio da ulepsa letovanje i omoguci dnevnu plovidbu od uvale do uvale

ono sto me zanima, da li neko ima iskustva sa tim kineskim camcima i da li su preporucljivi u opste gumenjaci sa ravnim dnom za more... i naravno misljenje iskusnih o celoj ideji generalno

sceka:
Najdobronamerniji savet koji mozes dobiti je da ODUSTANES od te ideje. A zasto navescu samo par razloga:

1. Za cenu od 1500e mozes na moru (moje iskustvo iz Grcke) da iznajmis camac (5m i motor 30ks) na ceo dan sa gorivom, preko 12 puta
2. Ne znam koji auto imas i koliko je vas u autu ali da smestis takav camac i motor i cetvoroclanu porodicu bice malo tesko. Ne zaboravi da krov smes da opteretis sa max. 50kg i da pored camca i motora treba i oprema za camac i to vesla, rezervoar, sidro, konopci, pojasi!
3. Kvalitet kineskih gumenih camaca je (po iskustvu drugih) takav da ga za 3 godine bacis jer se skroz razlepio (mislim da ima na ovom forumu i rasprava o tome)
4. oblik dna za gumenjak sa tim malim motorom je nebitan jer ne postizes nikakve brzine da bi ti to smetalo.
5. Na tako mali camac je nemoguce postaviti tendu (bimini) a to je preko potrebno barem prvih dana na moru a i kasnije jer je sunce neumoljivo a ti si spor pa putovanje moze da potraje.
6. Problem vezivanja i ostavljanja camca tokom noci

Savet je da za pocetak probas da iznajmis camac na dan ili dva, da vidis kako je, a onda da razmislis o kupovini svog camca!

PS. Mozda sam bio malo negativan ali veruj mi da ces nakon najma camca, i celog dana provedenog na vodi, drugacije razmisljati i mozda odluciti da ulozis jos para i kupis camac slican onom kog si iznajmio sa prikolicom i da ako ti se bude to svidelo naci ces i vremena da ga vise koristis!

deda:
Sceko nis kaznai bio ne kaznaga kaznativa kaznan uopste !! Rekao si bas ono sto treba !! hi

sceka:

--- Citat: deda  18, 07, 2013, 23:25:57 posle podne ---Sceko nis kaznai bio ne kaznaga kaznativa kaznan uopste !! Rekao si bas ono sto treba !! hi

--- Kraj citata ---

Deda jel moze prevod prve recenice, sve sam pokusao, google prevodilac jos radi, ali nisam uspeo  umnik

deda:
Hi hi hi ....malo godine , malo kantice od lapa!! Zaboravim da vodim racuna o tekstu , kako slaze!

I ovo sam kucao 3 minuta! upavusi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju