E, ovako treba... > Brodski motori
Marinizacija automobilskih motora
deki77:
to oko ubacivanja menjaca u rikverc ni to mi nije problem,jednostavno samo treba da se nasteluje pritisak ulja u menjacu i bude ok
neznam dal ste imali prilike da se vozite u autu s automatskim menjacem,(ja se vozio u nekoliko) ako jeste primetili ste da je kod nekih npr obavezno da se drzi kocnica na semaforu jer oce da krene a kod nekih netreba
naime to samo zavisi od pritiska ulja koji je promenjiv tako da kod onih kod kojih nemora da se drzi kocnica taj pritisak je mali i nema snagu da pokrene tocak a cim se malo doda gas pritisak se povecava i auto krece 6589.
al da se neudaljavamo od teme ima li neko iskustva sa takvim motorima VW 1.6 D potrosnja i kako se ponasa koju brzinu postize
broker975fx:
Pa zavisi usta ga ubacis, ko bi to mogao da ti kaze?
Ako je klasican sklepani kabinas 7-8m sa odgovarajucom elisom kapiram opseg od 5-10km max uz vodu
Mezija:
Velik je to motor za camac 7 - 8 metara pogotovo ako mislis na tabanasa tesko ces naci pravi ugao za osovinu, pa skupa registracija ...
Bolje ja da nadjes neki stabilni DMB ako si resio da imas brodski motor ,neces mnogo izgubiti na brzini al ce potrosnja biti mala a o registraci i da nepricam,
deki77:
vidis Mezija o registraciji nisam razmisljao kuku jedino mozda da za pomocni uzmem neki vanbrodski mali pa da se na njega registruje da taj stabilini uopste nigde nepominjem :)
a sto se tice potrosnnje ja sam uveren da ne bi bila velika sobzirom na to da bi iso i automatski menjac i da bi motor uglavnom radio na nekom niskom broju obrtaja 1000-1500 MAX 2000
gledano spram auta to nije neka potrosnja-auto na tim obrtajima ide nekih 60-70 km/h predje nekih 60 km za sat i potrosi nekih 2-3 l goriva
vodjen tom nekom racunicom mislim da bi potrosnja na camcu bila jos i manja al bi voleo da cujem nekog ko mozda ima iskustva
Mezija:
--- Citat: deki77 19, 01, 2014, 17:49:56 posle podne ---vidis Mezija o registraciji nisam razmisljao kuku jedino mozda da za pomocni uzmem neki vanbrodski mali pa da se na njega registruje da taj stabilini uopste nigde nepominjem :)
a sto se tice potrosnnje ja sam uveren da ne bi bila velika sobzirom na to da bi iso i automatski menjac i da bi motor uglavnom radio na nekom niskom broju obrtaja 1000-1500 MAX 2000
gledano spram auta to nije neka potrosnja-auto na tim obrtajima ide nekih 60-70 km/h predje nekih 60 km za sat i potrosi nekih 2-3 l goriva
vodjen tom nekom racunicom mislim da bi potrosnja na camcu bila jos i manja al bi voleo da cujem nekog ko mozda ima iskustva
--- Kraj citata ---
Ja imam meckin motor na camcu od 7,5 metara pored toga sto je velik podosta je i tezak, potrosnja je manja nego u autu i negde je oko 3,75 l na sat do 2000 obrtaja.
Razumem da vec imas motor i da ti je to najjeftinija varijanta trenutno al na duze vreme je bolja varijanta sa nekim motorom slabijim od 22 kw zbog registracije i velicine/tezine motora.
Mozda iz neke radne masine ili brodski DMB
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju